Annonce
Østjylland

Corona presser branchen: Lufthavns passagertal i frit fald

Der er ikke meget gang i Aarhus Lufthavn for tiden. På grund af corona faldt septembers passagertal knapt 82 procent. Foto: Jens Thaysen
Augusts spæde positive takter slået tilbage. I september faldt passagertallet i Aarhus Lufthavn 82 procent.
Annonce

TIRSTRUP: Aarhus Lufthavns direktør, Peer H. Kristensen, var en forsigtig optimist, da han udlagde sin lufthavns passagertal i løbet af august.

Godt nok var der tale om en tilbagegang på 79 procent sammenlignet med august 2019, men direktøren kunne se spæde positive takter.

- Set i forhold til juli måned, kom der lidt mere luft under vingerne på udenrigsruterne i august, sagde Peer H. Kristensen dengang.

Men med blot 9124 passagerer i løbet af september erkender Peer H. Kristensen, at den positive udvikling er sat på standby.

For i september 2019 lettede eller landede 50.219 passagerer i Aarhus Lufthavn. Det er en tilbagegang på knapt 82 procent.

Tilbagegangen i indenrigsflyvningen er på 77 procent, mens udenrigstrafikken er nede med hele 91 procent i forhold til september 2019.

Peer H. Kristensen giver corona-pandemien skylden.

- Tallene afspejler tydeligt den smittestigning, vi har set i store dele af samfundet i september, siger Peer H. Kristensen.


Folk har indtaget hjemmearbejdspladserne igen. Det har naturligvis påvirket trafikken mellem Aarhus og København

Peer H. Kristensen, direktør, Aarhus Lufthavn


Det begyndte i Aarhus, hvor antallet af smittede eksploderede. Det betød, at Norge frarådede alle unødvendige rejser til Region Midtjylland, der er Aarhus Lufthavns hjemmebane. Siden blev rådet om unødvendig rejseaktivitet udvidet til hele Danmark.

- Dernæst er Region Hovedstaden blevet markeret rød, og folk har indtaget hjemmearbejdspladserne igen. Det har naturligvis påvirket trafikken mellem Aarhus og København, siger Peer H. Kristensen.

Annonce

Gang i chartertrafikken

Kun et lyspunkt bød september på: Charterflyvningen kom i gang med rejser til Cypern, Kreta og Zakynthos.

- Vi krydser fingre for, at den positive udvikling fortsætter, siger Peer H. Kristensen.

Der er dog lang vej til normale tilstande i charterbranchen, for i forhold til august sidste år er der tale om en tilbagegang på 67 procent.

Med så få passagerer har håndværkerne masser af arbejdsro, mens de bygger lufthavnen om. Syv nye gates og tilhørende opholdsområder er ved at tage form.

- Samtidig arbejder vores ruteudviklingsafdeling på højtryk for at tiltrække nye flyruter og charterselskaber til lufthavnen, og det tegner heldigvis positivt, siger Peer H. Kristensen.

25. oktober åbner ruten til Gdansk i Polen igen. Det er lavprisselskabet Ryanair, der genoptager flyvningerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Annonce