Annonce
Sport

Corona-lukket: Lokale golfklubber følger Unions-anbefalinger

Malte Gjandrup Krogh Møller er træner og spiller selv i Randers Golf Klub, men aktuelt er golfklubben lukket ned. Arkivfoto: Annelene Petersen
Dansk Golf Union har længe anbefalet klubberne at holde corona-lukket, men ikke alle klubber efterlever anbefalingen. I både Randers Fjord Golfklub og Randers Golf Klub har al aktivitet dog været indstillet siden anbefalingerne.

Randers: 18 huller i forårssol med vennerne.

Golfvejret fejler intet, men banerne står øde i både Randers Fjord Golfklub og Randers Golf Klub.

Begge kronjyske klubber valgte for 14 dage siden at lukke ned på opfordring fra myndigheder og Dansk Golf Union (DGU), men det er ikke alle, der har truffet den beslutning.

I sidste uge var vurderingen, at omkring 15 procent af landets golfklubber stadig havde åbent for spil, og bestyrelsesformand i Dansk Golf Union, Lars Broch Christensen, fastslår over for Randers Amtsavis, at det stadig er muligt at finde baner i landet trods anbefalingerne om at holde lukket.

- Jeg har kendskab til klubber, der stadig holder åbent, men vi har ingen friske tal på hvor mange. En del er lukket ned den sidste uges tid, fortæller Lars Broch Christensen, der understreger, at DGU's anbefalinger ikke er et reglement.

- Klubberne er selvstændige juridiske enheder. Vi har givet vores anbefalinger, men det er op til klubberne selv at træffe en beslutning. Det hverken kan eller vil vi blande os i, fortæller bestyrelsesformanden.

Annonce

Lukket i Randers

I Kronjylland har man dog valgt at følge golfunionens anbefalinger. Al aktivitet er indstillet.

- Klubhus, træningsfaciliteter, krolfbane og golfbane ligger stille, og det bliver det ved med, indtil vi får anbefalinger, der tilsiger andet, fortæller Thomas Just, der er formand i Randers Fjord Golfklub.

I Randers Golf Klub traf de samme beslutning som hos kollegaerne, og formand Tom Simonsen mener også, at de klubber, som stadig holder åbent for spil, begår en fejl.

- De føler måske, at de har styr på den daglige gang på banen, men det ansvar ville jeg ikke turde at tage. Det er en individuel sport, men man møder mange, og jeg mener, at Dansk Golf Unions anbefaling om at holde lukket er den korrekte, lyder det fra Tom Simonsen.

Normalt bruger han selv banerne ude ved Hornbæk flere gange ugentligt, men selv om han med lukningen har lagt låg på både sin egen og mange andres fornøjelse, er han ikke i tvivl om, at det skal være sådan.

- Situationen kræver, at vi minimerer kontakten med hinanden, hvor det er muligt. Vi skal støtte op omkring den generelle indsats i samfundet, og det er ikke ved at færdes på en golfbane. Det ærgrer mig helt vildt, men for mig har det været en åbenlys beslutning, fortæller han.

Uenig bestyrelse

Klubhuset er låst af. Banerne ligger nøgne i solskinnet. Administrationen er kun til at få fat i over telefon.

Det piner Tom Simonsen, som erkender, at der er forskellige synspunkter i golfklubbens bestyrelse om, hvorvidt nedlukningen er den rigtige model i Randers Golf Klub.

- Vi har haft overvejelser og ikke været udpræget enige i bestyrelsen. Men flertallet mener, at vi skal forhindre mest muligt, og min vurdering er, at vi lige nu gør det bedst ved at holde lukket, fortæller formanden.

Ikke penge til kompensation

I Randers Golf Klub betaler voksne medlemmer omkring 6.000 kroner årligt for fornøjelsen, og som det ser ud lige nu, skal de ikke forvente at få kontingentpenge retur.

- Vi har ganske enkelt ikke noget at kompensere medlemmerne med, men får vi mulighed for at få statslig støtte, så vil det også komme vores medlemmer til gode. De penge, som vi får ind, bruger vi til at drive klubben, og vi har stadig mange omkostninger, selvom vi ikke kan byde spillerne velkommen, fortæller Tom Simonsen, der ikke tør spå om, hvad krisen kan betyde for klubbens fremtidige økonomi.

- Det er ikke til at sige endnu. Vi kommer til at tabe sponsorkroner og salg af greenfees, men måske også medlemskroner. Det er ikke utænkeligt, at den her situation får nogle til at melde sig ud af klubben, så der kan nemt blive noget at rette op på efterfølgende, lyder det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce