Annonce
Randers

Corona og masseaflivninger: Daka er klar til minksæsonen

Daka i Assentoft arbejder på højtryk for at sikre, at mink-sæsonen kommer til at forløbe så smidigt som muligt. Pressefoto
Mens tusinder af mink skal aflives på grund af corona-virus, nærmer årets højsæson for pelsning af mink sig. Startskuddet for højsæsonen forventes som sædvanligt i uge 45, og Daka-fabrikken i Randers har forberedt sig grundigt.
Annonce

RANDERS:  - Vi har arbejdet på højtryk for at sikre, at mink-sæsonen kommer til at forløbe smidigt og med færrest mulige gener for vores naboer. Vi har fået alt udstyr serviceret og indkøbt nye maskiner, så vi er sikre på, at vi har kapacitet nok og kan køre råvarerne hurtigt igennem, siger fabrikschef Martin Sejer.

Det nye udstyr omfatter blandt andet udskiftning og opdatering af to tørreanlæg og en 10 meter lang kedel med en diameter på fire meter, der sikrer en høj dampkapacitet. Tidligere på året blev der installeret nyt ozon-anlæg, og råvarehallen er blevet grundigt tætnet. Som noget nyt vil der i år blive lagt is på råvarerne i hallen. Kølingen skal være med til at bremse forrådnelsesprocessen.

- Vi kommer til at køre fuld skrue på begge vores linjer. Det betyder desværre, at en del forædlingsværdi vil gå tabt, fordi vi dermed producerer mindre gødning og i stedet må sende mere til anvendelse som biobrændsel. Men det må vi tage med i vores bestræbelser på at mindske eventuelle lugtgener, siger fabrikschefen.

Flere faktorer betyder, at fabrikschefen forventer større mængder til fabrikken i år.

- Dårlige konjunkturer i branchen og den verserende corona-smitte betyder flere råvarer for os. Endvidere har Tyskland på grund af corona-smitten blandt mink i Danmark lukket grænserne, så de pelsede mink, der normalt køres til forarbejdning i Tyskland, i år skal behandles i Danmark. Det er ikke en ønskesituation for os, men det er en opgave, vi er forpligtet til at påtage os, forklarer Martin Sejer.

Med udgangen af uge 1 i det nye år skulle alle mink gerne være kørt igennem, så fabrikken kan gå tilbage i normal drift. Daka vil gennem mink-sæsonen løbende orientere om status på hjemmesiden dakairanders.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Tre bilister røg i politiets net

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra sæsonens første hjemmesejr: Specielt én kom med brystkassen forrest

Østjylland For abonnenter

Hospital i Skejby kan miste behandling af børnekræft: - Det lyder som fuldstændigt galimatias

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Randers FC

Så lykkedes det på hjemmebane: Randers FC kontrollerede mod fynboer

Annonce