Annonce
Randers

Corona-pandemi og nedlukning har været ekstra svær for udsatte børnefamilier: Mange flere ansøgere til Randers Julehjælp

Søren Kim Phillip fra Dansk Folkehjælp Djurs-Randers kan godt forberede sig på at få travlt, når årets julehjælp skal uddeles. Kun halvt inde i ansøgningsrunden har 279 børnefamilier fra Randers Kommune allerede søgt om støtte fra Dansk Folkehjælp. Arkivfoto: Annelene Petersen
Kun midtvejs i ansøgningsrunden har 279 børnefamilier fra Randers Kommune allerede søgt om hjælp hos Dansk Folkehjælp.

Randers: Den 1. november åbnede Dansk Folkehjælp, der i Randers er en del af Randers Julehjælp, for ansøgning til årets julehjælp for fattige og udsatte børnefamilier, og godt midtvejs i ansøgningsrunden har allerede 279 familier fra Randers Kommune søgt økonomisk hjælp til at klare julen.

Dansk Folkehjælp har senest oplevet et en stigning på op til 50 procent i ansøgertallet til deres feriehjælp i sommeren 2020, og derfor har organisationen en trist formodning om, at også ansøgertallet til julehjælp vil nå nye, kedelige højder i år. Sidste år søgte i alt 14.600 familier fra hele landet julehjælp hos Dansk Folkehjælp – heraf 319 familier fra Randers Kommune.

Randers Julehjælp 2020

Randers Julehjælp er en indsamling arrangeret af Randers Amtsavis i samarbejde med Lions Club Randers Gudenaa.

Indsamlingen hjælper humanitære organisationer og foreninger med at sikre en god jul i randrusianske børnefamilier, hvis økonomiske midler er små.

13 organisationer, foreninger og grupper får del i Randers Julehjælp 2020: Aktivitetsforeningen Jennumparken, Børnenes Kontor, Dansk Folkehjælp, Frelsens Hær, Giv Julen Mening, Juleteamet Randers og Omegn, Kirkens Korshær, Kirkernes Familiehjælp, Mødrehjælpen, Randers Menighedsplejes Legatfond, Red Barnet, Venligboerne Langå, Venligboerne Randers

Bidrag kan indbetales på følgende konto i Sparekassen Kronjylland: Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilepay på nr. 84319. Skriv navn og telefonnummer i meddelelsesfeltet.

Man er også velkommen til at komme forbi Randers Amtsavis' reception med et bidrag. Der er normalt åbent alle hverdage mellem kl. 10 og 14.

Redaktionen skriver om bidragydere, store som små, men ikke nødvendigvis alle. Hver dag bringes en oversigt over bidrag fra virksomheder og foreninger på over 5000 kroner.

Indsamlingsperioden er 15. november til 13. december.

Som Danmarks største formidler af julehjælp har Dansk Folkehjælp siden 2006 hjulpet fattige og udsatte børn og familier i Danmark. Efterspørgslen på julehjælp er dog steget år for år, og med corona-pandemiens tag i det danske arbejdsmarked forbereder organisationen sig på det måske største ansøgerfelt hidtil.

Annonce

Nedlukningen hård for udsatte familier

Hverdagen har siden pandemiens indtog i Danmark ændret sig for samtlige danskere, men for udsatte og fattige familier har den nye hverdag været særlig hård. Det har Dansk Folkehjælp blandt andet kunnet se på ansøgertallet til både konfirmationshjælp, skolestarthjælp og feriehjælp.

Donationer til Randers Julehjælp 2020

Hver dag bringer vi en oversigt over de bidragsydere, der giver 5000 kroner eller mere til Randers Julehjælp.

Lions Club Randers Gudenaa: 10.000 kr.

Her midtvejs i ansøgningsrunden svarer 40 procent af de udsatte børnefamilier, der har søge julehjælp, at nedlukningen har været ekstra hård, fordi de ikke har et netværk, de kan trække på til for eksempel lektiehjælp og børnepasning. Tilsvarende svarer 46 procent, at krisen har været en stor økonomisk belastning, fordi de selv har skulle sørge for for eksempel formiddagsmad, frokost og eftermiddagssnacks til deres hjemsendte børn. På landsplan har over 500 ansøgere på nuværende tidspunkt sagt ja til, at de har mistet deres job på grund af coronakrisen.

- Vi ved, at corona-pandemien og særligt nedlukningen har været ekstra svær for udsatte og fattige børnefamilier, der typisk er omgivet af mere komplekse hverdage, der ud over fattigdom kan være præget af sociale udfordringer, som også påvirker børnene, fortæller Klaus Nørlem, generalsekretær hos Dansk Folkehjælp.

Annonce

Enlige forsørgere med børn

- Disse familier har ekstra hårdt brug for hjælp til at holde jul, men samtidig ved vi godt, at vi ikke kan hjælpe alle ansøgerne. Vi forventer i år et rekordhøjt ansøgertal – også fordi pandemien kan have medført en mindre gruppe af ny-fattige, som for første gang er i en situation, hvor behovet for julehjælp er til stede. Det er en ny hverdag, mange har skullet indstille sig på, og derfor er julehjælpen ekstremt vigtig i år. Hele 18 procent af vores ansøgere angiver, at de ikke har råd til at købe de nødvendige tre måltider til familien dagligt, fastslår han.

Køb af julemærke

Lions Club Randers Gudenaa lader igen i år indtægterne fra salget af årets digitale julemærke indgå i Randers Julehjælp.

Motivet for årets mærke er genforeningsmonumentet ”Moder og barn”, der siden 1927 har stået i Vestparken til minde om genforeningen 1920.

Ved køb af det digitale julemærke får man retten til at bruge det i alle mails resten af året.

Sådan køber du julemærket: Private skal sende 100 kr. og virksomheder 200 kr. til følgende konto i Sparekassen Kronjylland: Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilpay på nr. 84319.

Skriv mail-adresse i meddelelsesfeltet.

Indenfor to dage vil du pr. mail modtage en billedfil med årets flotte julemærke, der kan klikkes ind i en mail eller bruges som en del af mailprogrammets signatur. En detaljeret, men let forståelig brugsanvisning om, hvordan man skal gøre, vil følge med billedfilen.

Familierne, der modtager julehjælp fra Dansk Folkehjælp, skal være enlige forsørgere på overførselsindkomst og have hjemmeboende børn under 18 år. Med henblik på at sikre, at kriterierne opfyldes, godkendes alle ansøgninger af kommunen i bestræbelserne på, at de familier, der trænger mest, får hjælp.

Annonce
Randers For abonnenter

Nye trængsler for trafikanter i Randers venter forude: Først var det Hvidemøllebroen, nu skal et af de mest befærdede kryds flyttes

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Østjylland

Politiet må ikke straffe fartsyndere i turistområde: Borgere føler sig magtesløse i spil mellem systemer

Randers For abonnenter

Marienlund skyder op med nye ejerlejligheder midt i populær bydel: Seks ud af 12 lejligheder er allerede solgt inden rejsegildet

Randers

Kære Verdo-kunde: Næste år skal du betale mere end dobbelt så meget som i år for at holde varmen i din bolig

Randers

Politiet søger vidner efter sag om blufærdighedskrænkelse: Fremmed satte sig ind på passagersædet og befamlede og kyssede 21-årig kvinde

Randers

Mand gjorde beboere utrygge i boligområde: Spyttede efterfølgende betjent i ansigtet og slog ham i hovedet med en sko

Randers FC For abonnenter

Det er muligt, tv ikke ville sende, men i Randers elsker vi pokalen af en grund

Debat

Debat: Forbruget af antipsykotisk medicin skal ned

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Hotel Stephansen lukker restauranten til jul: - Det er vel en overgang på vej mod et salg af hotellet

Randers

Camilla og Finn er sikre i deres sag: Derfor lugter det på Randers Havn

Randers

Næsten alle partier står bag: 50 millioner kroner ekstra til børneområdet hvert år

Sport For abonnenter

Udkørt Randers HK-profil utilfreds med løst krudt i skudarmen: - Det er svært, når kroppen siger fra

Østjylland

Kandidat til HK's ledelse krænkede medarbejder verbalt til julefrokost

Annonce