Annonce
Randers

Corona ramte hjørnet af Aarhusvej - behovet for kontorer har ændret sig markant

Brian Svart  (th) og lars Hjuler er mændene bag ejendomsudviklingsselskabet Pro Developments. Her ses de foran Jem og Fix, Jysk og Rema på Lucernevej, et område, de har været med til at udvikle. Lige nu har de blandt andet hjørnet af Aarhusvej i fokus. Arkivfoto: Annelene Petersen
Pro Developments har stadig store planer for grunden på hjørnet af Aarhusvej. I begyndelsen af året var man næsten i mål med nye kontorfaciliteter til en række virksomheder. Men så kom coronaen.
Annonce

Randers: I begyndelsen af 2020 var der stor interesse for at blive en del af et nyt erhvervsområde på hjørnet af Aarhusvej og Hammelvej i Randers.

Det lokale firma Pro Developments, der udvikler ejendomsprojekter, primært butikker men også kontorer og boliger, var langt fremme med at få sat gang i byggeriet af kontorfaciliteter i området.

- Vi var meget tæt på at lave en aftale med flere virksomheder indenfor brancher som bank, revisor og rådgivningsvirksomhed, der ville have nye domiciler, fortæller Brian Svart, medejer af Pro Developments.

- Men så kom coronaen, og de slog bak.

Nu, godt et halvt år efter, er kontorarbejde ikke hvad det har været. Og virksomhederne står overfor at skulle gentænke behovet for nye kontorer. For hvad er der egentlig brug for?

Annonce

Mange arbejder hjemmefra

Mange har arbejdet hjemmefra, og det fortsætter måske i et eller andet omfang. Så måske kan virksomhederne nøjes med mindre plads end tidligere, fortæller Brian Svart.

- Samtidig bliver mange møder nu holdt via Teams, det gør vi også selv, for det sparer tid, siger han med henvisning til, at folk fra mange forskellige lokationer kan samles virtuelt.

Det betyder, at virksomheder lige nu tøver med at etablere nye domiciler, og derfor er der ingen konkrete byggeplaner i øjeblikket. Men der er mange muligheder for at udnytte området, der ligger centralt og synligt, understreger Brian Svart.

Han understreger, at der bliver lavet en højresvingsbane til området fra Aarhusvej, så der bliver let adgang, når man kommer inde fra byen.

- Vi har stadig et møbelhus i tankerne, måske en butik til forhandlere af køkken og bad - det kunne være spændende med et helt livsstilshus. Men det er ikke lykkedes endnu.

Annonce

Ting tager tid

- En restaurant, måske fastfood, er også en mulighed. Vi har også kontakt med Mazda på Grenaavej, der jo skal flytte, når den nye havnevej bliver anlagt.


Men så kom coronaen, og de slog bak.

Brian Svart


Brian Svart er optimist i forhold til at få grunden fyldt med spændende erhverv og butikker, også selv om corona har gjort det hele mere udfordrende.

- Vi bygger det, folk gerne vil have. Vi kan og vil lave alt, uanset om det er i en eller tre etager.

Brian Svart er vant til, at ting kan tage tid, inden de lykkes.

- Der gik syv år, inden planerne om at etablere Fakta på Hadsundvej kunne blive til virkelighed. Og det tager syv måneder at bygge butikken, siger han om et af Pro Developments seneste projekter i Randers.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Så lykkedes det på hjemmebane: Randers FC kontrollerede mod fynboer

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Østjylland

Peter 'PC' Christiansen får nyt job i FC København: AGF suspenderer ham med øjeblikkelig virkning

Annonce