Annonce
Randers HK

Corona sender Randers HK ud i ny storm

Mere end 80 procent af indtægterne i Randers HK kommer fra sponsormarkedet. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen
Randers HK fik før jul lukket et stort hul i økonomien. Men mere end 80 procent af klubbens omsætning kommer fra sponsorater, som kan blive svære at hive i land under og efter corona-krisen.
Annonce

Randers: Corona-krisen gør ondt i Randers FC, men kommer om muligt på et endnu værre tidspunkt for Randers HK.

Klubben har netop overstået en overlevelseskamp før jul, hvor der skulle findes tre millioner kroner for at lukke et stort hul i økonomien. Næste skridt i planen for den nye ledelse i klubben er at skubbe gang i omsætningen igen og vinde nogle af de sponsorer tilbage, som Randers HK har tabt de senere år.

Men den plan bliver markant udfordret af, at det lige nu er tonstungt at sælge sponsorater til et erhvervsliv, hvor hjulene mange steder er gået i stå på grund af coronavirus.

- Salget af sponsorater er vores største bekymring lige nu. Det er der ingen tvivl om. Mere end 80 procent af vores omsætning kommer fra sponsorater, som næsten alle løber for et år af gangen. Så vi står over for at skulle genforhandle de fleste af vores sponsoraftaler henover foråret og sensommeren, siger Randers HK-formand Henrik Schaar.

Annonce

Små erhvervsdrivende

Selv om Randers HK har sænket omkostningerne markant til den kommende sæson, skal der stadig nye penge i kassen for at kunne drive klubben og sikre den daglige drift.

Derfor lægger Henrik Schaar ikke skjul på, at det er afgørende for klubbens fremtid, at der kommer nye sponsoraftaler i hus.

- Vi er lige gået fra en overlevelseskamp, som handlede om at få lukket et økonomisk hul og sænke omkostningerne. Men vi er presset på omsætningen og skal have nogle indtægter løbet ind for at kunne komme videre. Den kamp er lige så vigtig som den, vi lige har været igennem, og derfor kommer corona-situationen på det værst tænkelige tidspunkt for os, siger Henrik Schaar.

I lighed med Randers FC sætter også Randers HK deres lid til, at de trofaste og loyale sponsorer i porteføljen kan bringe klubben frelst igennem corona-stormen.

- Redningsaktionen før jul viste os jo, at der er stor loyalitet og hjerte omkring Randers HK, og den loyalitet får vi i den grad også brug for i den situation, vi står i nu, siger Henrik Schaar.

- Men vi har også mange små erhvervsdrivende blandt vores sponsorer, og netop de små erhvervsdrivende er nogle af dem, som er hårdest ramt af corona-krisen. Jeg håber, at de fortsat vil støtte op omkring os, men jeg ved også godt, at hvis man som virksomhed står og skal prioritere hårdt, så tæller kun Maslows behovspyramide. Så handler det først og fremmest om overlevelse, tilføjer en bekymret Randers HK-formand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Ridse i lakken: Michael Aastrup vil kæmpe for at genvinde vælgernes tillid efter omdiskuteret udlandsrejse

Randers FC For abonnenter

Central midtbaneduo begynder at klikke: - Det har ikke altid set skidegodt ud

Annonce