Annonce
Randers

Corona spænder ben for 340 elevers studietur

Lone Andersen vil gerne pointere, at hun ikke ser studieturene som rene, sociale arrangementer. Arkivfoto: Annelene Petersen
I næste uge skulle 3g'erne på Randers Statsskole have været på studietur til destinationer rundt omkring i landet. Tirsdag middag måtte rektor Lone Andersen meddele, at turene er udsat på grund af corona.
Annonce

Randers: I næste uge skulle 340 elever fra 12 3g-klasser fra Randers Statsskole have været på studietur til forskellige destinationer rundt omkring i landet, men tirsdag middag klokken 12.30 måtte rektor Lone Andersen give eleverne den ærgerlige besked, at turene er aflyst på grund af de nyeste retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen.

Mandag formiddag opfordrede myndighederne til at aflyse sociale arrangementer i forbindelse med dagtilbud, skoler og andre uddannelses­institutioner. Det er den seneste tids opblomstring af smittetilfælde og smittekæder blandt børn og unge, der har udløst opfordringen, som har fået Randers Statsskole til at aflyse.

Annonce

Plaster på såret

Lone Andersen skriver til eleverne på vegne af skolens ledelse, at hun ser sig nødsaget til udsætte turen til april næste år.


Selvfølgelig har turene et socialt element i sig, og eleverne drikker en øl, men jeg synes, at det er utroligt vigtigt at sige, at turene sker på en seriøs, faglig baggrund.

Lone Andersen, rektor, Randers Statsskole


"Vi ved godt, at I havde glædet jer rigtig meget til turen, men vi håber på forståelse for beslutningen, og vi håber også, det er et lille "plaster på såret", at vi udsætter turene og ikke "bare" aflyser dem. I går håbede vi stadig at kunne komme afsted, hvis alle klasserne havde en negativ test.....men desværre....jeg skal derfor samtidig beklage, at mange af jer i går og i dag har stået i kø til en test."

Annonce

Thy og København

Oprindelig skulle 3g'erne fra Randers Statsskole have været på studieture til destinationer rundt om i Europa, men det er undervejs blevet ændret til hjemlige rejsemål som Bornholm, Fjerritslev, Thy og København i takt med, at sundhedsmyndighederne har udstedt nye anbefalinger.

Lone Andersen har stor forståelse for myndighedernes seneste udmelding, men hun vil gerne pointere, at hun ikke kun ser studieturene som sociale arrangementer.

- Selvfølgelig har turene et socialt element i sig, og eleverne drikker en øl, men jeg synes, at det er utroligt vigtigt at sige, at turene sker på en seriøs, faglig baggrund. Der er på forhånd gjort et kæmpe arbejde. Alle fag er kommet med indspil, som kan bruges i pensum. Der er ikke tale om en charterrejse, men i høj grad en faglig tur med elementer af læring og dannelse, siger Lone Andersen.

Annonce

Ingen smittede

- Det er synd for eleverne, men vi er nødt til at vende det til noget positivt. Vi har i øjeblikket ingen smittede på skolen. Undervejs har to elever været smittet, men smitten er kommet udefra. Vi har hele tiden holdt os til retningslinjerne, og det har fungeret, tilføjer Lone Andersen.

Hun fortæller, at der nu venter et større arbejde i form af dialog med rejseselskaberne for at udrede, hvilke udgifter skolen og eleverne hænger på, eller om betalingen kan gælde til foråret.

- Det nytter ikke noget at sætte sig hen og tude i et hjørne. Det er synd for alle i samfundet. Private virksomheder og restauranter. Vi må alle forsøge at komme igennem krisen på bedst mulige måde, siger Lone Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Serierækkerne officielt slut for i år: Løsning sikrer flere lokaler klubber oprykning

Annonce