Annonce
Navne

Corona-taskforce efterlyser kirkeplan

Per Bucholdt Andreasen er formand for Den Danske Præsteforening. Arkivfoto: Morten Dueholm
En arbejdsgruppe vil have kirkeministeren til at se nærmere på en genåbningsplan for både folkekirken og andre trossamfund.

Folkekirkens corona-taskforce, der har seks medlemmer, har sendt en henvendelse til kirkeminister Joy Mogensen (S) med opfordring til, at ministeren vil arbejde for en genåbningsplan for både folkekirken og andre trossamfund.

De seks medlemmer mener blandt andet, at der er brug for at lempe arealkravet, ikke mindst af hensyn til konfirmationsforberedelsen.

Det hedder i henvendelsen:

Annonce

"Folkekirkens corona-taskforce er i dialog med Kirkeministeriet om en mulig plan for lempelse af restriktionerne for folkekirken og andre trossamfund.

Som bekendt har folkekirken ikke presset hårdt på for en øget genåbning af folkekirken i foråret. Vores tilgang har været, at folkekirken skal behandles på linje med andre sammenlignelige sektorer.

Denne tilgang agter vi at fortsætte, men vi vil henlede opmærksomheden på, at der i første omgang kan være behov for at se på en lempelse af arealkravet og på en plan for yderligere genåbning af folkekirken og andre trossamfund - ikke mindst af hensyn til konfirmandforberedelsen og de kommende konfirmationer.

Vi oplever en udbredt forståelse i folkekirken for sammenligningen med lignende sektorer og finder det hensigtsmæssigt, at der også konkret arbejdes på en åbningsplan for folkekirken."

Medlemmer

De seks medlemmer af corona-taskforcen er Københavns biskop og uofficielt den fremmeste blandt ligemænd/kvinder Peter Skov-Jakobsen, Søren Abildgaard, der er formand for Landsforeningen af Menighedsråd, formanden for Den Danske Præsteforening, Per Bucholdt Andreasen, formanden for Provsteforeningen, Annette Brounbjerg Bennedsgaard, samt stiftskontorcheferne Jette Madsen og Asger Gewecke. De er fra henholdsvis Aarhus Stift og Fyens Stift. Sidstnævnte var tidligere stiftskontorchef ved Viborg Stift og i tre år sekretariatsleder i Den Danske Præsteforening.

Per Bucholdt Andreasen er til daglig sognepræst i Asmild-Tapdrup Pastorat og har en fortid som kirkemedarbejder ved Danmarks Radio sammen med tidligere journalist på Randers Dagblad Jakob Zeuthen.

Annette Brounbjerg Bennedsgaard er provst i Horsens Provsti og har tidligere været præst i Gellerup ved Aarhus.

Annonce

Minus publikationer

Fra det kirkelige område kan yderligere nævnes, at Aarhus Stift ikke mere udgiver den årlige stiftsbog. Også andre stifter har valgt at indstille udgivelserne.

Desuden er det slut med de årlige beretninger fra provstierne i Aarhus Stift, som Randers Amtsavis de senere år har bragt fyldige uddrag af.

Kommunikationsmedarbejder ved Aarhus Stift, Karen Karmark, skriver i et svar til redaktionen:

"Stiftsrådet har vurderet, at provstiernes orientering gennem deres egne kanaler når fint ud lokalt og til dem, der ellers har interesse i beretningerne."

Provsternes beretninger for året 2019 blev således de sidste, der kom ud til offentligheden via stiftet og dagspressen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce