x
Annonce
Erhverv

Corona-virussen truer hoteller på livet

- Vi forestiller os en aktion a la bankpakkerne under finanskrisen, hvor det danske samfund holdt hånden under bankerne. Nu må bankerne holde hånden under samfundet, og staten bør tage hånd om de små virksomheder, siger Jørgen Christensen, direktør for kæden Small Danish Hotels med base i Horsens. Foto: Søren E. Alwan
Danmark er lukket ned for at inddæmme covid-19, men det betyder, at erhvervslivet bløder. Det går hårdt ud over hotellerne.

Horsens: Regeringen besluttede onsdag 11. marts at lukke Danmark ned for at forhindre coronavirussen i at sprede sig så hurtigt.

Siden lørdag 14. marts er landets grænser også lukket ned. I første omgang frem til og med påske.

Det har kostet aflysninger af arrangementer, møder og konferencer, og det betyder, at overnatningerne på landets hoteller også annulleres.

- Den hårde opbremsning har sendt branchen ud i en krise, som vi ikke tidligere har set mage. Hoteller og kroer er totalt handlingslammede og kan allerede notere millionstore tab. Vi må sende folk hjem, og det har store personalemæssige omkostninger. Her hjælper udskydelse af moms og skat ikke, når indtægterne totalt udebliver. Det er et menneskeligt, arbejdsretligt og økonomisk dilemma, som arbejdsgiverne har brug for politisk hjælp til at håndtere, siger Jørgen Christensen, som er direktør i hotelkæden Small Danish Hotels, i en pressemeddelelse.

Annonce

Dyre udgifter

Det er nemlig ikke kun de manglende penge fra selve overnatningen, der nu mangler i kassen. Også regninger fra indkøbte råvarer, tilberedt mad og mange timers løn koster dyrt.

- Vi får en reel konkursbølge blandt små og mellemstore hoteller og kroer, hvis der ikke kommer en politisk håndsrækning straks. Vi har brug for, at finansieringsinstitutterne stiller sig positivt over for at øge kreditterne og eventuelt sænke renten, så vi kan holde skibet flydende, indtil krisen driver over. Vi forestiller os en aktion a la bankpakkerne under finanskrisen, hvor det danske samfund holdt hånden under bankerne. Nu må bankerne holde hånden under samfundet, og staten bør tage hånd om de små virksomheder, siger Jørgen Christensen.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce