Annonce
Randers

Coronaen dikterer teateroplevelser med behørig afstand

Vi sikrer på alle måder at give publikum tryghed, så de ikke frygter at komme i teatret igen. Arkivfoto: Jakob Lerche
Pladskapaciteten bliver reduceret til det halve, når musik- og teaterhus Værket til efteråret slår dørene op til Store Sal og en ny sæson med indbygget tryghedsgaranti. Derfor forventer man stort pres på billetterne, når salget slippes løs 13. juni.
Annonce

Randers: Substansen er den samme - det handler om teateroplevelser. Det er bare formen og omstændighederne, der er anderledes i år, når musik- og teaterhus Værket slipper kulturen løs til efteråret.

Gashåndtaget kommer ikke i bund. For der skal holdes afstand, sådan som corona-situationen dikterer det lige nu.

- Men vi glæder os rigtig meget til at komme i gang igen. Og vi sikrer på alle måder at give publikum tryghed, så de ikke frygter at komme i teatret igen, siger musik- og teaterchef Mikael Qvist Rørsted.

Men myndighedernes retningslinjer betyder også, at der ikke lukkes så mange ind til de enkelte forestillinger som tidligere. Antallet af pladser halveres.

- Der kommer lidt under 500 ind til hver forestilling i Store Sal, sådan som det ser ud lige nu. Så kan vi altid justere undervejs. Vi har jo i dette forår oplevet, hvor hurtigt tingene ændrer sig, siger han.

Dermed mener han også, at der måske kan ske aflysninger, hvis coronasituationen forværres.

- Men vi går økonomisk ind og refunderer billetterne, hvis vi skulle komme i den ulykkelige situation igen. Så man kan trygt købe billet, for vi har tryghedsgaranti, forsikrer Mikael Rørsted.

Annonce

Støt op om teatret

Netop fordi det er begrænsede antal billetter, der kommer i salg, forventer Værket pres på billetsalget, der starter 13. juni kl. 11..

- Vi håber virkelig, at publikum vil støtte op om teatret og Værket efter den hårde tid, vi har været igennem, siger Pernille Bering, formand for Randers Teaterforening.

Teaterforeningen står sammen med Værket om teaterpakken med syv forestillinger på programmet, der hovedsageligt består af klassiske teatertitler.

- Vi kan tilbyde et stærkt program, fordi Værket har godt samarbejde med Det kgl. Teater og Folketeatret, understreger Pernille Bering, der også rækker hånden ud til det unge teaterpublikum.

- Vi tilbyder ungdomsuddannelserne i Randers at komme i teatret og se fire klassiske teaterforestillinger, hvor der suppleres med gedigent skolemateriale, så det altså oven i oplevelsen også har en faglig relevans, tilføjer foreningens formand.

Derfor inviterer Værket også til en teatertur til København og til "West Side Story", der står på Operaens program i juni 2021.

For første gang i Værkets historie udkommer sæsonprogrammet kun digitalt. Og der vil i løbet af sommeren bliver føjet flere forestillinger til programmet.

- Vi har flere af de store shows og stand up i støbeskeen, som vi håber at kunne lægge ind, når vi kommer frem til efteråret, siger Mikael Rørsted.

Billetsalget foregår digitalt, dog med den undtagelse, at Værket indrykker annoncer i Randers Onsdag med en kupon af teatertitlerne, så man kan klippe ud og benytte sig af den gamle metode, hvis man hellere vil det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Dét lærte vi af sejren mod Esbjerg: Sløjt fremmøde, minutter til glemmebogen og et taktisk svinkeærinde

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra Vito-show på Cepheus Park: En hård aften for et par unge knægte

Randers FC For abonnenter

Reaktioner efter sejren: Vito viste vejen - men kun til andenpladsen

Annonce