Annonce
Mariagerfjord

'Coronagenerationen' dimiterede i Mariagerfjord: - Vi er en omstillingsparat årgang

Årgang 2020 fra Mariagerfjord Gymnasium dimitterede fredag ovenpå en skolegang, som både har budt på folkeskolereform og coronasituation. Pressefoto
Først var de med egne ord forsøgskaniner for folkeskolereformen, og dette forår måtte de håndtere coronakrisen, før de kunne blive studenter. Dette års studenter fra Mariagerfjord Gymnasium har klaret lidt af hvert.
Annonce

Mariagerfjord: Der var rosende ord fra både rektor og de studerende selv, da både hf'ere, htx'ere, vhf'ere og stx'ere, de gammeldags studenter, fredag dimitterede fra Mariagerfjord Gymnasium i Hobro.

Dimissionen for de 250 studenter blev på grund af coronavirus afholdt klassevis. Men det var selvfølgelig langt fra første gang dette forår, hvor eleverne havde måttet tilpasse sig den smitsomme og uvelkomne fredsforstyrrer.

Det kom også til at præge dagens taler.

Annonce

Minde om det vigtige

Rektor kaldte de nyslåede studenter corona-generationen og fortalte dem, hvordan de på godt og ondt ville komme til at leve med konsekvenserne af krisen, før han fokuserede på det, vi kan lære af den.

- Noget af det gode ved Covid-19 er, at den kan være med til at minde os om, hvad der er vigtigt i tilværelsen, sænke skuldrene og ikke konstant gå rundt og slå sig selv oven i hovedet med alle de idealer og forventninger om karakterer, udseende og det gode liv, som I konstant konfronteres med i dagligdagen, lød det fra gymnasiets rektor, der tilføjede – med et citat af Peter Plys:

- Jeg håber, at den sidste tid har vist jer, at I er modigere end I tror, stærkere end I ser ud til, og klogere end I ved!

Annonce

Rutsjebanetur

Eleverne selv pointerede, at det ikke var første gang i deres skoletid, hvor de skulle forholde sig til det uventede og uprøvede. Talen blev holdt af Emil Dalborg Bertelsen (3.c) og Caroline Holst Bøgh (3.s), som havde måttet optage den på forhånd.


Vi må siges at være en omstillingsparat, selvdisciplineret og frygtløs årgang. De sidste 12-13 år har været en rutsjebanetur, men corona-tiden må siges at være den største udfordring.

Elevernes tale ved dimissionen på Mariagerfjord Gymnasium


- Vores årgang er ’badass’ omstillingsparate. I folkeskolen var vi forsøgskaniner for en ny reform. Det samme har gjort sig gældende på gymnasiet, hvor nogen startede i grundforløbsklasser, som den første årgang nogensinde. Og nu, corona-studenter. Vi har været igennem en del, sagde studenterne på storskærmen og fortsatte:

- Vi må siges at være en omstillingsparat, selvdisciplineret og frygtløs årgang. De sidste 12-13 år har været en rutsjebanetur, men corona-tiden må siges at være den største udfordring. Med os herfra tager vi en hel selvdisciplin, hvilket jeg tror på kan gavne alle på arbejdsmarkedet. Så når du lige om lidt fumler med dit CV, så husk at nævne at du er student 2020. For bag det ligger stor betydning og mange kvalifikationer.

Annonce
Østjylland

Kør forsigtigt: Det kan være glat

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Så er planen klar: Næsten enigt byråd står bag en række nye initiativer på Huset Nyvang der skal rette op på problemerne

Randers For abonnenter

Huse i Assentoft står stadig på usikker grund: Politikere tøver inden beslutning om mulig nedrivning - nu høres naboerne

Annonce