Annonce
Navne

Coronakrisen gav stødet til endnu en bog

Lars Ulrik Thomsen er - igen - bogaktuel. Arkivfoto
Denne gang har Lars Ulrik Thomsen valgt en græsk inspireret titel.
Annonce

Den igangværende coronakrise har inspireret forfatteren Lars Ulrik Thomsen til endnu en bogudgivelse.

Bogen hedder "Etos og Logos" og skal ifølge forfatteren selv ses som en opfølgning af hans tidligere udgivelser om filosofi.

De to græske ord har rødder til Aristoteles i antikkens Grækenland. Han formulerede triaden Ethos, Logos og Pathos. Det sidste med henblik på grækernes interesse for retorik. Men Lars Ulrik Thomsen udelader Pathos i sin bog og beskæftiger sig i stedet med Logos, samfundets lovmæssigheder, og Etos, de etiske spørgsmål.

Bogen er ifølge forfatteren tilegnet den danske arbejderbevægelse i håbet om, at den, som han udtrykker det, igen kommer til at indtage en fremtrædende plads i den internationale bevægelse. Bogen afrundes med en gennemgang af litteraturens rolle i klassekampen, hvori Lars Ulrik Thomsen ser "en mægtig inspiration til at modstå alle vanskeligheder og udfordringer".

- Denne bog må ikke opfattes som noget afsluttet eller endegyldigt svar på de spørgsmål, der er rejst. Mit forbillede er de græske dialektikere og deres måde at nærme sig sandheden på gennem meningernes brydning, skriver han og byder enhver kritik eller kommentar velkommen.

Annonce

Tråde til Randers

Lars Ulrik Thomsens opvækst i Randers fornægter sig ikke i hans mange bøger.

Således heller ikke i den kommende, hvor han i en tidstavle, som begynder med vedtagelsen af Jyske Lov i 1241, nævner drabet på Den Kullede Greve i Randers i 1340 og senere generalstrejken i Randers i 1922.

Tidstavlen afrundes med coronakrisen her i 2020.

Bogens forside er i øvrigt et værk af Pablo Picasso, og bogen rummer desuden en række illustrationer og fotos, blandt andet af professor Niels Bohr og DKP-politikeren Ib Nørlund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce