Annonce
Østjylland

Coronasmitte: Marselisborg Gymnasium sender alle elever hjem resten af ugen

Marselisborg Gymnasium har valgt at sende sine elever hjem og gå over til virtuel undervisning i den resterende del af ugen. 12 af skolens elever har fået konstateret corona. Foto: Jens Thaysen
Gymnasiet har taget konsekvensen efter 12 elever har fået en positiv coronatest.
Annonce

AARHUS: Onsdag besluttede Marselisborg Gymnasium at lukke ned for den fysiske undervisning i den resterende del af ugen.

Beslutningen kommer i forlængelse af, at der er fundet 12 corona-tilfælde blandt skolens elever.

Gymnasiets rektor Kirsten Skov fortæller, at eleverne er blevet smittet i efterårsferien og først efterfølgende har fået konstateret coronasmitte. De har dog nået at være sammen med andre elever på skolen, derfor har ledelsen mandag og tirsdag måtte fortælle andre elever, at de har været sammen med personer, der har fået konstateret corona.

De er blevet hjemsendt og går nu og venter på, at de selv kan blive testet, hvilket ifølge rektoren sker torsdag og fredag. Derfor var det nærliggende at gå over til virtuel undervisning for hele gymnasiet i ugens sidste to dage.

- Det er et stort arbejde at lave smitteopsporing. Vi er jo nødt til at tale med alle elever og lærere, som har været i kontakt med de tilfælde, som vi kender til, og sende dem hjem, så de kan blive testet, siger Kristen Skov.

- I forvejen var der en del, der allerede fik virtuel undervisning derhjemme og for at få det store overblik, så gav det god mening at gå fuldt over til virtuel undervisning i resten af ugen, så vi forhåbentligt kan starte op med almindelig undervisning igen på mandag, siger hun.

Hun understreger, at Marselisborg Gymnasium har indført en række retningslinjer i forbindelse med corona, og det ikke er på selve skolen, at de 12 elever er blevet smittet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Derfor gik bestyrelsen på dramatisk møde: - Jeg har aldrig oplevet noget lignende - folk råbte og skreg

Randers FC For abonnenter

Den endelige dom falder torsdag: - Nervøsiteten er væsentlig mindre end i tirsdags

Randers FC

Anden testrunde i Randers FC efter coronaramt cheftræner: Lettelse på Viborgvej

Annonce