Annonce
Randers

Coronasmitte på fire botilbud for handicappede

Situationen bliver fulgt nøje efter smitteudbrud på flere lokale botilbud. Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen, Ritzau/Scanpix
Otte medarbejdere på fire bofællesskaber for borgere med handicap er smittet med Covid-19 siden onsdag 2. december. Én beboer er smittet på et femte bosted. Aktivitetscenter Randers er lukket til og med onsdag.
Annonce

Randers: Der er tale om otte medarbejdere ud af i alt 32, og det drejer sig om smitte på Botilbud Skelvangsvej, Niels Brocks Gade, Rebslagervej og Botilbud Grenaavej.

Alle ansatte er ved at blive testet, og nære kontakter til de smittede er i isolation. Beboerne testes og bliver opfordret til at opholde sig mest muligt i deres lejligheder, samt blive hjemme fra dagtilbud eller arbejde indtil der foreligger et negativt testsvar.

Samtidig er der et tilfælde af smitte blandt beboerne på botilbuddet Neptunvej, som også er tilknyttet dagtilbuddet i Aktivitetscenter Randers. Alle medarbejdere og beboere på Neptunvej og borgere tilknyttet Aktivitetscenter Randers er ved at blive testet. Aktivitetscenter Randers er derfor lukket til og med onsdag, hvorefter borgere med negative tests igen kan komme i centret.

- Vi har talt med vores beboere i botilbuddene om situationen og har haft kontakt med deres pårørende på mail og telefon. Vi evaluerer situationen løbende, og vi er ved at organisere tests af alle beboere og medarbejdere på de berørte tilbud med henblik på smitteopsporing og isolation af eventuelt smittede, forklarer Carsten Wulff Hansen, chef for Socialområdet i Randers Kommune.

Annonce

Evaluerer løbende

Der er ikke ændret på besøgsrestriktionerne på botilbuddene, som kan læses på kommunens hjemmeside for hvert af de enkelte tilbud.

Socialforvaltningen opfordrer fortsat til, at alle besøg aftales med det enkelte bosted, at pårørende ikke kommer på besøg med symptomer på Covid-19 og at retningslinjerne om afstand og hygiejne overholdes.

- Vi er forsigtige og vurderer løbende situationen. Vi håber, at den nuværende indsats med tests og isolation kan være med til at sikre en mere normal hverdag snarest muligt, siger Carsten Wulff Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Angsten stod malet i ansigtet: Lille drengs mor vidste ikke, om hun var købt eller solgt

Randers

Nye vaccinationssteder granskes: Bliver det Grenaa, Stevnstrup eller...

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Randers FC For abonnenter

Randers FC-exit for Rømer? Hovedpersonen kommenterer på rygtet her

Annonce