Annonce
Randers

Coronaudbrud på Randers Teater: Aflyser juleforestillinger

Opførelsen af "Gnisten og pakkefabrikken" er sat på pause, efter at fire ud af fem skuespillere er testet positiv for coronavirus. Foto: Martin Gundesen
Fire ud af fem skuespillere er testet positiv for coronavirus. Derfor er de kommende forestillinger af "Gnisten og pakkefabrikken" aflyst. Teaterdirektøren håber, at børneforestillingerne kommer i gang igen i næste uge.
Annonce

Randers: De nåede lige premieren og én enkelt forestilling af "Gnisten og pakkefabrikken". Så begyndte en af skuespillerne at få coronasymptomer, og alt blev sat på standby.

- Efter forestillingen i lørdags var der en, der udviste svage symptomer. Der besluttede vi at stoppe de efterfølgende forestillinger, fortæller direktøren for Randers Teater, Peter Westphael.

Skuespilleren fik kort efter en positiv coronatest, og efterfølgende testede tre andre skuespillere fra samme forestilling også positiv. Dermed er det indtil videre fire ud af fem skuespillere fra "Gnisten og pakkefabrikken", der er ramt.

Selv om smitten har bredt sig på scenen, understreger Peter Westphael, at risikoen for, at nogle blandt publikum er blevet smittet under lørdagens forestilling, burde være minimal.

- Alle retningslinjer blev overholdt. Alt blev sprittet af, der var sørget for afstand mellem folk og der var mundbindskrav, konstaterer han.

Annonce

Alle hjemsendt

Teaterdirektøren har valgt at træde varsomt for at undgå yderligere smittespredning på teatret. Derfor er det ikke kun personalet fra den pågældende forestilling, men også alle teatrets øvrige medarbejdere, der i øjeblikket er hjemsendt.

- Alle har fået besked på, at de skal forblive i karantæne, indtil de har negativt svar på to coronatests, fortæller han.

Testene skal ske på fjerdedagen og sjettedagen efter, at de potentielt har været udsat for smitte. I løbet af denne weekend skulle de fleste dermed gerne få svar på anden og sidste test, og Peter Westphael håber derfor, at de kan vende tilbage til en nogenlunde normal hverdag fra næste uge.

Hvad angår juleforestillingerne med de syge skuespillere, er håbet, at forestillingerne kan genoptages fra næste weekend.

Annonce

Dukketeater fortsætter

Selv om alle i øjeblikket er hjemsendt fra teatret, vil der denne weekend fortsat blive spredt julehygge fra scenen og ud til de yngste randrusianere og deres familier. Børneforestillingen "Juletræets hemmelighed" bliver nemlig opført som planlagt.


Alle har fået besked på, at de skal forblive i karantæne, indtil de har negativt svar på to coronatests.

Peter Westphael, direktør, Randers Teater


I den forestilling er der kun én skuespiller - og en række dukker - på scenen. Da hun den seneste tid har været på turné, har hun ikke været udsat for potentiel smitte på Randers Teater.

- Hun har ikke været udsat for smitte, så hun opfører sine forestillinger som planlagt. I stedet for at bruge vores egne teknikere, har vi dog for en sikkerheds skyld valgt at kalde eksterne teknikere ind til at hjælpe under forestillingen, fortæller Peter Westphael.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Flere beboere blev vækket i nat: Beruset og aggressiv mand sparkede til biler

Annonce