Annonce
Randers FC

Coronavirus giver Randers FC økonomiske udfordringer: Klubben har fået ansatte til at indstille arbejdet

Randers FC's sportslige og kommercielle direktør, Søren Pedersen, lægger ikke skjul på, at coronavirussens hærgen kommer til at få økonomiske konsekvenser for klubben. Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen
Randers FC har valgt at gøre brug af regeringens tilbud om lønkompensation i en tid, hvor coronavirussen har økonomiske konsekvenser for klubben. Søren Pedersen forholder sig her til en mulig lønnedgang i spillertruppen, tv-penge på hold og sponsorudfordringer.

Randers: Onsdag stod det klart. Superligaen er suspenderet på ubestemt tid.

Ingen ved, hvornår der igen kan spilles fodbold i Danmark.

For Randers FC-spillerne ændrer den udmelding ikke det store i måden, de skal håndtere hverdagen på.

De skal fortsat selvtræne derhjemme. Nu bare uden bagkant.

For alle andre i organisationen har den seneste udvikling til gengæld haft stor betydning.

På nær få nøglemedarbejdere er alle fra administrationen blevet sendt hjem og bedt om at indstille arbejdet.

Det samme gør sig gældende for trænerstaben undtagen medarbejdere i den fysiske sektor.

- Vi har valgt at tage den løsning i brug på grund af mangel på arbejde. Vi er en fodboldklub, hvor det primære arbejde består i at afvikle fodboldkampe, og det er ikke muligt lige nu, derfor er der ikke noget at lave for personalet, siger Søren Pedersen, sportslig og kommerciel direktør i Randers FC.

Samme løsning har man gjort brug af i andre Superliga-klubber, og ligesom hos konkurrenterne vil de hjemsendte Randers FC-medarbejdere i perioden få udbetalt fuld løn med støtte fra regeringens trepartsordning.

Når situationen ændrer sig til det bedre, kan medarbejderne igen returnere til deres stilling i klubben. En løsning, som de er glade for i Randers FC.

- Det er klart, at det har kæmpe betydning for os, at vi kan få dækket nogle af de udgifter, vi har som klub i den her tid, siger Søren Pedersen.

Sponsorudfordringer

For det er en dyr fornøjelse for fodboldklubberne, ligesom det er for resten af samfundet, at coronavirussen i øjeblikket lægger gader og stræder øde.

- Vi gik glip af indtægter i kampen mod FCM uden tilskuere, og der kan måske komme flere af de kampe fremadrettet. Derudover er der selvfølgelig nogle tab i forhold til det her med de hjemsendte medarbejdere og vores normale drift, forklarer Søren Pedersen og fortsætter:

- Der kan også komme noget med tv-pengene, så det er svært at have et 100 procents overblik over tabet, men der er ingen tvivl om, at det får økonomiske konsekvenser for os.

Det gælder særligt på sponsorsiden, hvor virksomheder, som selv kæmper en kamp for overlevelse i øjeblikket, kan blive nødt til at stramme livremmen ind og spare på sponsorkronerne.

- Vi har rigtig mange gode og loyale sponsorer, men der er også nogle af dem, som bliver ramt af det hele. Det kan risikere at få konsekvenser for os på både den korte og lange bane, vurderer Søren Pedersen.

Annonce

Tv-penge på pause

Rettighedshaverne til Superligaen, NENT, har allerede været ude at sige, at de ikke foretager yderligere betalinger for begivenheder, som er blevet udskudt.

Ingen kampe, ingen tv-penge.

På den korte bane har den udmelding umiddelbart ingen betydning for Randers FC's likviditet, selvom én af tre tidspunkter for udbetaling af tv-penge er efter grundspillets afslutning i denne weekend.

- Vi har fået de seneste tv-penge, så der kommer ikke til at mangle penge den vej rundt. Tv-pengene bliver i princippet regnet ud efter 26. spillerunde, men der kommer en fast betaling hver gang, som så bliver reguleret efter i den næste betaling, forklarer Søren Pedersen.

På længere sigt kan det dog give problemer, da NENT's administrerende direktør, Anders Jensen, i selskabets pressemeddelelse slog fast, at "de forventer, at rettighedsejerne honorerer deres kontraktlige forpligtelser og refunderer de betalinger, vi allerede har foretaget, hvis udskydelserne fører til aflysninger."

Annonce

Mulig lønnedgang

Derfor bliver der fra klubbernes side hele tiden tænkt i måder at afbøde den økonomiske lussing.

I skotske Hearts har man blandt andet bedt alle fuldtidsansatte spillere og trænere om at gå 50 procent ned i løn.

Et lignende scenarie kan muligvis gøre sig gældende i Randers FC.

- Det er svært at spå om. Divisionforeningen og Spillerforeningen har en løbende dialog, hvor jeg ved, at dét (en midlertidig lønnedgang hos spillere og trænere, red.) er en af tingene, som er på dagsordenen. Der kommer formentlig en samlet konklusion, som vi og de andre klubber kommer til at læne os op ad, siger Søren Pedersen.

- Men der er jo stor forskel på, om det her varer 14 dage eller to måneder. Det kan ændre sig fra dag til dag, og den udvikling er vi bare nødt til at følge med i og så følge de anbefalinger, som kommer fra myndigheder og Divisionsforeningen, tilføjer Randers FC's sportslige og kommercielle direktør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce