Annonce
Østjylland

Coronavirus har mindet Birgit Liin om, hvad der egentlig er vigtigst for en god ferie

Ét af Birgit Liins yndlingssteder er hendes vildtvoksende have i Laurbjerg. Professoren og venstreformanden i Favrskov holder i det hele taget meget af naturen. Foto: Annelene Petersen
Der var egentlig en ferie til Grækenland på programmet for Birgit Liin (V) og hendes familie. Den er blevet droppet. Og måske gør det ikke så meget?
Annonce

Laurbjerg: Birgit Liin (V) er professor ved Aarhus Universitet, og så står hun i spidsen for oppositionen i Favrskov Kommune. Men hun er også mor til tre børn.

Vi har stillet hende otte spørgsmål om sommer. Både dette års sommer og dem der var. Om hvad, der er vigtigst, og hvad der er gået galt. Alt det bedste handlede om børnene.

Annonce

1. Hvad er dine sommerplaner i år?

Vi troede jo, at vi skulle til Grækenland, men efter den første udmelding måtte vi aflyse turen. Efter det er kommet frem, at grænserne alligevel åbner igen, så laver vi det ikke om, men bliver indenfor landets grænser.

Her har vi været så heldige at få et sommerhus i Skallerup, hvor vi skal være sammen med resten af min mands familie i en uge. Vi fik det i skarp konkurrence med tyskere og nordmænd, som også kunne bestille på det tidspunkt.

Ellers står den på endagsture lokalt. Måske skal vi cykle ud og plukke jordbær. Det kommer til at handle om det nære i år - og det gør nok ikke noget.

Annonce

2. Har coronaen ændret dine planer?

Ja, og det har mindet mig om, at der er nogen ting, man ikke kan ikke gøre noget ved. Det er menneskets præmis. Vi i Vesten er så vant til styre og planlægge vores liv. Udlandsferien hvert år er vigtig for os.

Men er det så det, vi er her for? Hvad er det vigtigste i verden her og nu? Er det komme til Grækenland og poolen?

I et videnssamfund bliver det et tydeligt kontroltab, men måske er det godt at blive rystet lidt?

Annonce

3 .Hvad er sommer for dig?

Det er at kunne gå udenfor og mærke luften, høre fuglene og summende lyd af insekter. Men den lyd mangler, for der er ikke ret mange insekter. Jeg savner den summen af insekter, men det handler jo om situationen i vores natur.


Der var jeg nogle somre i flere uger, hvor der var plads til, at jeg kunne være på egen hånd ude i naturen. Der foregår meget af det, jeg husker. Følelsen af at være på eventyr og være helt væk inde i en skov.

Birgit Liin, borgmesterkandidat for venstre i Favrskov om sin barndoms somre på et lille landbrug.


Annonce

4. Hvordan husker du dine barndomssomre?

Jeg var så heldig, at nogen i min familie havde et lillebitte landbrug med ikke ret mange dyr. Der var jeg nogle somre i flere uger, hvor der var plads til, at jeg kunne være på  egen hånd ude i naturen. Der foregår meget af det, jeg husker fra min barndoms somre. Følelsen af at være på eventyr og være helt væk inde i en skov.

I weekenderne starter Birgit Liin ofte dagene tidligt ude i haven, hvor hun læser de opgaver, hun som juraprofessor ved Aarhus Universitet skal gennemgå, mens hun nyder lyden af naturen, der vågner. Foto: Annelene Petersen
Annonce

5. Hvad er din bedste ferieoplevelse?

Efter at vi har fået børn har noget af det bedste været at vise dem ting, hvor vi også har været tidligere. For eksempel på Kreta. I det hele taget er de fælles oplevelser de bedste, hvad enten det er herhjemme eller i udlandet.

Annonce

6. Hvad er din værste ferieoplevelse?

Det er længe siden. Vi var unge og vi havde en fornemmelse af, at Paris var stedet for unge forelskede. Det var ikke slemt, men det var bare slet ikke os.

Vi fandt ud af, at selvom vi var unge, var vi alligevel for gamle til sovebusser. Det var frygtelig varmt, og vi fik et lillebitte hotelværelse helt i udkanten af alting. Vi for vild, og der var langt til alt. Det gør vi aldrig mere. Men det var billigt.

Annonce

7. Hvad er dit favoritsted om sommeren?

Det er haven om aftenen og om morgenen. Jeg er ofte den der står tidligst op. Jeg retter opgaver og specialer i weekenden på grund af mit job. Så sætter jeg mig ud med en kop kaffe og ser haven vågne.

Det er en naturhave og fuldstændig uplejet. Der er ikke bede og den er rimelig tilgroet med ukrudt. Vi har også sået nogle planter, som insekter skulle være glade for og lavet nogle insekthoteller.

Det er ikke en prydhave, hverken til ære for os eller naboerne. Det er et rart sted at være. Vi kan se, at der er nogen dyr. Det er måske ikke så smart i et villakvarter, men vi havde besøg af ræven i går.

Den ligger lige op til fredskov, så der er meget dyre- og fugleliv. Vores insektindsats gør nok ikke så stor en forskel, det er et bidrag i den lille kategori, men alle må gøre det, de kan.

Blå bog Birgit Liin

48 år

Siden 2017 professor i formueret ved retsvidenskab på Aarhus Universitet.

Født i Silkeborg og uddannet i Aarhus.

Derefter forbi Horsens og Viborg inden familien i 2007 landede i Laurbjerg.

Hun er gift med Thorstein Frank, som hun har tre børn med på 10,14 og 15 år.

Siden 2017 har hun siddet i byrådet for Venstre i Favrskov Kommune. Hun har siden maj 2019 været borgmesterkandidat for partiet.

8. Hvad er dit bedste sommertip?

Måske har andre mere lyst til at læse en bog. Men for mig er det dejligt at have noget i haven, som man kan bruge til noget.

Vi har hyld, så man kan lave hyldeblomstsaft og solbær. Det ser ud til, at de bliver gode i år, hvor det ikke har været så tørt. Det er noget af det nære, som man kan lave med sine børn. Og selvom jeg ikke er specielt god til at lave mad, kan jeg godt finde ud af det her.

Det, der med at have noget, man selv har lavet og som man er stolt af selv at have lavet, det giver noget til fællesskabet i familien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Mundbind på i forretningerne: Ikke den store forandring, mener butiksejere

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Sport For abonnenter

Tilbagevendt Kragballe gik målamok i snæver sejr: Læs reaktionerne her

Annonce