Annonce
Randers

Coronavirus på endnu en folkeskole: Elev på Vestervangsskolen testet positiv

Eleven fik symptomer i weekenden, og har ikke været på skolen, mens hun har været syg. Foto: Morten Stricker
En elev i en 8. klasse på Vestervangsskolen er testet positiv med corona. Kun få andre elever har været i kontakt med den smittede elev.
Annonce

Randers: En elev fra 8. klasse på Vestervangsskolen er smittet med coronavirus. Det bekræfter skoleleder Elsebeth Andersen.

- Eleven fik symptomer søndag, og blev efterfølgende testet for coronavirus. Hun har nu fået at vide, at testen er positiv, fortæller skolelederen.

Eleven har ikke været på skolen i denne uge, og fordi hun først fik symptomer to døgn efter, at hun sidst var på skolen, har skoleledelsen sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed vurderet, at det ikke er nødvendigt at sende hele den pågældende klasse hjem.

- Vi har udpeget de elever, som kan defineres som hendes nære kontakter. Det drejer sig om to elever, som vi har været i kontakt med og bedt om at blive hjemme, indtil de er testet negative, siger Elsebeth Andersen og fortsætter:

- Vi følger situationen tæt, og hvis den udvikler sig, kan der komme yderligere restriktioner. Indtil da skærper vi vores fokus på hygiejne og følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger om blandt andet afspritning og afstand.

Avisen har været i kontakt med en forælder fra den pågældende 8. klasse, som fortæller, at en del forældre har valgt at holde deres børn hjemme, indtil det står klart, om det kun er den ene elev, der er smittet.

Der har tidligere været smittetilfælde på Rismølleskolen, Hobrovejens Skole og Nørrevangsskolen, men her er det ifølge Randers Kommune lykkedes at begrænse smittespredningen. Der er dermed ikke konstateret nye smittetilfælde på de tre skoler de seneste to uger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce