Annonce
Mariagerfjord

Coronavirus på Hobro Mejeri: Nu skal 400 ansatte testes

Der er konstateret et tilfælde af coronavirus på Arlas mejeri i Hobro. Arkivfoto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
En medarbejder på Hobro Mejeri er testet positiv for coronavirus. 15 medarbejdere er sendt hjem, mens de øvrige cirka 400 ansatte vil blive podet på arbejdspladsen.
Annonce

Hobro: En enkelt medarbejder på Hobro Mejeri er testet positiv for coronavirus. Det skriver Arla i en pressemeddelelse.

Set i lyset af det smittebillede, der er i Danmark i øjeblikket, har Arla valgt at få alle cirka 400 medarbejdere på mejeriet testet i samarbejde med sundhedsmyndighederne. Det vil foregå mandag og tirsdag i denne uge, og prøverne vil blive foretaget af sundhedspersonale på et mobilt testcenter ved mejeriet, oplyser Arla.


På trods af, at det kun drejer sig om en enkelt medarbejder, så tager vi situationen meget alvorligt. Som smittebilledet ser ud i Danmark lige nu, ser vi ingen grund til at tage nogen chancer.

Åse Andersson, pressechef Arla


Den smittede medarbejder samt fem medarbejdere, som personen har arbejdet sammen med, er alle hjemsendt og bliver testet i samråd med sundhedsmyndighederne. Derudover har mejeriet besluttet at sende yderligere 10 hjem, der kan have været i kontakt med den smittede medarbejder.

- På trods af, at det kun drejer sig om en enkelt medarbejder, så tager vi situationen meget alvorligt. Som smittebilledet ser ud i Danmark lige nu, ser vi ingen grund til at tage nogen chancer, så vi vil hellere teste en for meget end en for lidt. Derfor har vi bedt sundhedsmyndighederne om hjælp til at få det gjort så hurtigt som muligt, så vi kan få bremset en eventuel smittekæde, inden den starter, siger Åse Andersson, der er pressechef hos Arla.

Indtil videre fortsætter produktionen på Hobro Mejeri uændret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Status på de lokale hold: Coronaudsættelse i Hornbæk, spøjs talentstime og flot comeback i kortfest

Danmark

Lyt med: For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Annonce