Annonce
Sport

Coronavirus sender fodboldeuropa på økonomisk slankekur

Michael Dalder/Reuters
Mens fodbolden ligger stiller, kæmper europæiske klubber for at holde økonomien oven vande.

Heller ikke fodboldverdenens økonomiske epicenter kan modstå konsekvenserne af coronavirus.

Det må de europæiske topligaer sande, efter at den verdensomspændende epidemi har sat en stopper for næsten al fodbold.

Er man i tvivl om alvoren, kan man kaste et blik på Bayern München. Den sydtyske klub er en af verdens rigeste, men selv her er spillerne angiveligt gået med til en lønnedgang.

Klubberne har ganske enkelt ikke nok gemt væk til at klare sig, når der ikke længere kommer nye penge ind i forbindelse med eksempelvis kampdage.

Det samme gør sig gældende i Spanien. Her har klubberne dog fået en hjælpende hånd af landets fodboldforbund, der har lanceret en redningsplan med hjælp fra en række spanske banker i form af en kassekredit på næsten fire milliarder kroner.

- Vi ønsker at give en hjælpende hånd til professionel fodbold, sagde forbundets præsident, Luis Rubiales, om håndsrækningen.

Strømmen af tv-penge ned i klubkasserne kan også risikere at stoppe, hvis bolden bliver ved med at ligge stille.

I alt kan det ifølge revisionsfirmaet KPMG ende med at koste de fem store europæiske ligaer - England, Spanien, Tyskland, Italien og Frankrig - over 30 milliarder kroner, hvis sæsonen ikke spilles færdig.

Det er derfor ikke utænkeligt, at der snart bliver spillet fodbold igen, men for lukkede døre, så netop tv-pengene ikke løber ud mellem fingrene.

- Hvis vi ikke så hurtigt som muligt begynder at spille kampe bag lukkede døre, er der ingen grund til at spekulere i, om der fremover vil være 18 eller 20 klubber i den tyske liga. Der vil ikke engang eksistere 20 klubber, sagde direktør i Den Tyske Ligaforening (DFL) Christian Seifert ifølge AFP tidligere på ugen.

De bedste danske fodboldrækker er også ramt. Divisionsforeningen har tidligere sagt, at klubberne i Superligaen og 1. division mister cirka 20 millioner i alt, hvis en spillerunde afvikles uden tilskuere.

Ingen af spillerne i den bedste danske række er indtil videre gået ned i løn. Flere af klubberne bliver hjulpet af regeringens hjælpepakke til at betale en del af de hjemsendte ansattes gage.

Superligaen, 1. og 2. division er suspenderet på ubestemt tid.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Torsdagens færdselulykke ved Harridslev: 28-årig motorcyklist ramt af 57-årig bilist

Annonce