Annonce
Randers

Covid-19 tvinger Randers Politiorkester til at aflyse traditionsrig velgørenhedskoncert

Randers Politiorkester aflyser årets julevelgørenhedskoncert 6. december, men orkestret er på Rådhustorvet 5. september, hvor det vanen tro spiller til den internationale flagdag for krigsveteraner. Foto: Randers Kommune
For første gang i sin 81-årige historie aflyser Randers Politiorkester sin julevelgørenhedskoncert, der skulle være afholdt på Værket 6. december. Men usikkerhed omkring coronaen har sat en stopper for den tradition.
Annonce

Randers: De mange, der plejer at strømme til Randers Politiorkesters årlige julevelgørenhedskoncert, må væbne sig med tålmodighed og vente et år på den traditionsrige koncert, der kombinerer velgørenhed med musik og sjov.

- Vi er rigtig kede af, at vi ikke kan se nogen anden udvej end at aflyse, siger Liza Toftbjerg, der er orkestrets pr-ansvarlige og selv har spillet i orkestret i 18 år. På trombone.

- Men usikkerheden omkring Covid-19 har tvunget os til at aflyse. Vi kan under de nuværende omstændigheder og efter de gældende retningslinjer ganske simpelt ikke planlægge eller afholde så stor en koncert, understreger  Liza Toftbjerg.

Orkestrets formand Niels Karmark gør opmærksom på, at det er første gang i orkestrets 81 år lange historie, at julekoncerten aflyses. End ikke kraftigt stormvejr og snevejr har lagt orkestret ned.


Vi har jo stadig udgifter til leje af sal og til solisten. Så selvom vi gennemførte koncerten, ville der ikke blive overskud til det, der er formålet, at spille penge ind til velgørenhed.

Jan Smærup, næstformand


- Selv ikke da stormen Bodil rasede i 2013, måtte vi aflyse helt. Det lykkedes at flytte koncerten til en senere dag i december. Men den blev afholdt. Det bliver den desværre ikke i år, siger Niels Karmark og henviser til 12. december 2021, hvor det er planen at gennemføre koncerten med samme solist, nemlig sangeren og entertaineren Michael Carøe.

Da Bodil raserede landet, stod Keld og Hilda på programmet. Den populære duo var på vej til Randers, men måtte ringe på halvvejen og sige, at det ikke var muligt at komme frem.

Annonce

Fortjenesten ryger

Sædvanligvis spiller politiorkestret for fulde huse, når julemusikken står på repertoiret.  Det vil sige henved 1000 gæster. Men med de nuværende restriktioner på grund af Covid-19, skal der være en tom stol mellem hver gæst.

- Og så ryger fortjenesten. Vi har jo stadig udgifter til leje af sal og til solisten. Så selvom vi gennemførte koncerten, ville der ikke blive overskud til det, der er formålet, at spille penge ind til velgørenhed, siger næstformand Jan Smærup, der anslår, at overskuddet plejer at ligge på et sted mellem 30.000 og 40.000 kr.

Allerede i det tidlige forår havde orkestrets bestyrelse en fornemmelse af, at corona-situationen ville gribe om sig.  Man ville lige vente og se, hvordan det hele udviklede sig. Derfor blev der heller ikke sat billetter til salg.

Glimt fra en tidligere julekoncert med Randers Politiorkester, hvor solisten var Johnny "Kandis" Hansen. Arkivfoto: Jens Thaysen

- De senere år har vi doneret hovedparten af pengene til Randers Amtsavis' juleindsamling. Et mindre beløb går til ansøgere af mindre velgørenhedsprojekter, og endnu en pulje sikrer vores koncerter på plejehjemmene, siger næstformanden.

Tidligere på sæsonen har orkestret på grund af coronaen måttet aflyse et par koncerter på lokale plejehjem. Det var i marts, da alt lukkede ned også på plejehjemmene.

- Vi har nu lavet en ordning, hvor vi spiller udenfor til koncerterne i efteråret. Men vi har så aflyst den mere sociale side af koncerten, hvor vi plejer at sidde og spise sammen med beboerne på plejehjemmet. Den del er droppet, fortæller Jan Smærup.

I bestyrelsen er man glad for, at det er lykkedes at få Michael Carøe med til koncerten i 2021.

- Han er en alsidig artist, der boltrer sig i alle musikkens genrer. Som han selv siger, er han egentlig kun begrænset af mottoet : "It don't mean a thing, if it ain't got that swing". Så mon ikke publikum kan se frem til swingmusik, som det er svært at sidde stille til, konkluderer Niels Karmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Bilist endte i midterrabatten

Randers FC

Randers FC møder mestrene: Helvedet i Herning, formationsforvirring og bud på startopstillingen

Randers FC For abonnenter

Tilbagevendt Tosin skal slippes løs: - God nyhed med ekstra frihed

Annonce