Annonce
Sport

Cross-ejer om økonomiske udfordringer: - Jeg tror familiefornemmelsen bærer os igennem

Christian Lau opstartede CrossKompagniet i 2015 på den gamle kaserne i Randers. Sidste år i pinsen flyttede klubben til nye lokaler på Alsikevej, som aktuelt er mennesketomme. Arkivfoto: Kristian V. Brøndum
Coronakrisen skaber store økonomiske udfordringer, men hos CrossKompagniet i Randers tror ejer og leder, Christian Lau, at medlemmerne er klar til at støtte klubben. Selv er han klar til at sælge både cykel og bil for at køre videre for medlemmerne.
Annonce

Randers: Regeringen har beordret fitnesscentre og andre træningsmiljøer til at lukke ned i kampen for at inddæmme coronavirussens hærgen i landet, og det kan få store økonomiske konsekvenser for træningsudbyderne.

Hos CrossKompagniet i Randers har man modtaget medlemmernes forudbetalte kontingent for marts, men hvis nedlukningen fortsætter ind i april, kan det ende med, at man må tilbagebetale til medlemmerne.

- Vi ved endnu ikke, hvad vi gør, hvis vores forbud bliver forlænget til længere end 30. marts, men det kan ende ud med, at vi må betale kontingent tilbage, hvis det fortsætter, fortæller ejer og leder i CrossKompagniet, Christian Lau.

For fem år siden startede han Cross-klubben, som i dag har 350 medlemmer. Et fællesskab, som giver Christian Lau troen på, at man kommer helskindet igennem coronakrisen.

- Vi risikerer, at der ikke er en klub på den anden side af den her forfærdelige krise, men jeg fornemmer, at mine medlemmer er klar til at støtte os. De ved godt, at det bare er en lille jydedreng uden en stor pengetank, der står bag klubben, og jeg tror, at familiefornemmelsen bærer os igennem, lyder det fra Christian Lau.

Annonce

Håber at undgå tab

Med det aktuelle forbudsudløb ved udgangen af måneden håber cross-ejeren stadig, at de kommer igennem nedlukningen uden større tab.

- Mit håb er, at vi undgår at tabe noget, men det afhænger selvfølgelig af, hvor lang tid vi skal holde dørene lukket. Huslejen er den samme, og trænerne skal have deres løn. Normalt er vores salg af personlig træning en vigtig indtægt for os, hvilket vi ikke kan sælge lige nu, men jeg tør ikke gøre tingene op allerede, lyder det fra Christian Lau.

Kan I risikere at dreje nøglen om, hvis forbuddet vare ved?

- Det vil jeg på ingen måde tillade. Jeg har startet det op alene og drevet det til det, som det er i dag, så jeg skal virkelig langt ud for at lukke. Det er min lille baby, og skal jeg sælge min cykel og bil for at holde det kørende en måned mere, så gør jeg det, lyder det fra Christian Lau.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce