Annonce
Randers

Cykelstien blomstrer

<p>Mælkebøtter i massevis trodser asfalten på et stykke af den nye cykelsti mellem Langå og Stevnstrup. Privatfoto</p>

Der er liv under Gudenåstiens asfalt.

Mælkebøtter må gerne blomstre smukt i vejkanten, men knap så velkomne er de viljestærke vækster midt på den nyasfalterede cykelsti mellem Langå og Stevnstrup.

Annonce
Mælkebøtter i massevis trodser asfalten på et stykke af den nye cykelsti mellem Langå og Stevnstrup. Privatfoto

I forbindelse med cykelprojektet "Hverdagscykling i oplandsbyer" bliver Gudenåstien fra Langå til Randers asfalteret, og de første 5,5 kilometer fra Langå til Stevnstrup var klar inden årsskiftet.

Asfalten er siden flittigt blevet benyttet af såvel cyklister som rulleskøjteløbere, men med foråret er der pludselig opstået en masse "bump" på vejen: Nogle steder bryder mælkebøtter nemlig igennem asfalten lige midt på stien.

Forklaringen fra Randers Kommune lyder, at der er gået nogle år, fra cykelstien blev anlagt, til asfalteringen skete. I den tid har blandt andet mælkebøtter haft deres liv på stien, især i midterrabatten. Og det vil de åbenbart gerne blive ved med.

»Det er en risiko - og en ærgerlig en af slagsen. Men hvis der ikke er superrent nedenunder, kan det ske. Så selv om vi har skrabet stien af, er det ikke blevet 100 procent rent,« siger ingeniør Birgit Berggrein, Randers Kommune, og tilføjer, at det ifølge hendes oplysninger foreløbig kun drejer sig om et par hundrede meter af stien.

»Men vi er spændte på, om der er mere, der bliver levende.«

Mælkebøtter kan bryde igennem selv tykke asfaltlag på motorveje, så det er ikke så overraskende, at det sker på en cykelsti midt i naturen.

»Det er selvfølgelig noget, vi reparerer. Men vi lader lige tiden gå for at være sikre på, at vi får det hele med. Der kan være flere steder, og når vi venter, er der større mulighed for at få alt med. Så vi ikke bruger unødigt mange penge på det,« siger Birgit Berggrein, som forventer, at skaderne bliver udbedret i sidste halvdel af maj, så stien kan være klar til Gudenåløbet den 5. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Liveblog: Femårig blandt seneste dødsofre i Storbritannien

Annonce