Annonce
Debat

Cykelstier for 16 millioner kroner til halv pris

Læserbrev: Finansloven 2021 må få enhver byrådspolitiker, der vil forbedre fremkommelighed, øge borgernes sundhed og fremme grøn omstilling til at smile glad. Måske skyldes smilet især udsigten til ude i forsamlingshusene under den kommende kommunalvalgkamp at kunne fortælle borgerne, at de nu langt om længe får de cykelstier, som rigtig mange ønsker sig, så de og deres børn trygt og sikkert kan tage (el)cyklen ind til Randers.

I finansloven er der nemlig for 2021 afsat hele 150 millioner kroner som tilskud til kommuner, der anlægger cykelstier. Staten betaler halvdelen, hvilket betyder, at vi kan få dobbelt så meget cykelsti for vore sparsomme anlægskroner.

Derfor vil det være godt købmandskab at anlægge flest mulige cykelstier i 2021. Desværre er der blot to millioner kroner på budgettet til cykelstier. Heldigvis har vi også seks millioner fra puljen ”diverse vejprojekter” at gøre godt med. Tilbage i maj 2020 foreslog forvaltningen, at disse seks millioner skulle bruges til buslommer, venstresvingsbaner og et lyskryds. Byrådet har dog endnu ikke besluttet disse anlæg.

Annonce

Med finanslovens ”cykelstier til halv pris” har forudsætningerne ændret sig. Så mon ikke der på byrådsmødet 18. januar vil være politisk flertal for at lægge de seks millioner til de to millioner, så vi kan søge om cykelstiprojekter for i alt 16 millioner.

Dermed sætter vi handling bag ordene i mobilitetspolitikken, som 30 byrødder sagde ja til for tre måneder siden. I mobilitetspolitikken fortæller vi, at fremtidens trafik- og transportsystemer skal etableres på en sådan måde, at der tages hensyn til en reduktion af den miljømæssige belastning fra trafikken, befolkningens sundhed og emissioner af CO2, partikler med videre.

Annonce
Randers For abonnenter

Rutineret vognmand om for dårlig snerydning: - Det er Randers Kommune, der vil spare penge

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Se de flotte dronebilleder af vores by: Jul over Randers

Randers For abonnenter

10 Randers-virksomheder har fået mange millioner kroner i lønkompensation: - Det har betydet alt for vores forretning

Randers FC

Karakterer fra pokalskuffelse: Bedste mand blev skiftet ud i pausen

Randers FC For abonnenter

Enorm skuffelse efter elendigt udgangspunkt: - Vi kaster det ud af vinduet de første 25 minutter

Flertal vil afsætte én milliard til trængte sygehuse

Leder For abonnenter

Det nytter ikke bare at skære - Randers HK skal ud at have fat i de store kanoner

Randers

Snart er der igen gang i de spektakulære auktioner: Campen Auktioner er blevet moderniseret og står rustet til en lysere fremtid

Randers FC

Liveblog og videoanalyse: Randers FC's pokalforsvar hænger i en tynd tråd efter uskarp omgang

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Randers

Kabinefabrik kræver ikke, at medarbejdere viser coronapas, men alternativet er krav om mundbind

Randers For abonnenter

Få det fulde overblik: Sådan er knap 250 millioner lønkompensationskroner blevet fordelt mellem 556 virksomheder i Randers

Alarm 112

Voldsom brand totalskader villa i Thorsø: Politiet sigter 68-årig beboer

Annonce