Annonce
Debat

Cykelstier for 16 millioner kroner til halv pris

Annonce

Læserbrev: Finansloven 2021 må få enhver byrådspolitiker, der vil forbedre fremkommelighed, øge borgernes sundhed og fremme grøn omstilling til at smile glad. Måske skyldes smilet især udsigten til ude i forsamlingshusene under den kommende kommunalvalgkamp at kunne fortælle borgerne, at de nu langt om længe får de cykelstier, som rigtig mange ønsker sig, så de og deres børn trygt og sikkert kan tage (el)cyklen ind til Randers.

I finansloven er der nemlig for 2021 afsat hele 150 millioner kroner som tilskud til kommuner, der anlægger cykelstier. Staten betaler halvdelen, hvilket betyder, at vi kan få dobbelt så meget cykelsti for vore sparsomme anlægskroner.

Derfor vil det være godt købmandskab at anlægge flest mulige cykelstier i 2021. Desværre er der blot to millioner kroner på budgettet til cykelstier. Heldigvis har vi også seks millioner fra puljen ”diverse vejprojekter” at gøre godt med. Tilbage i maj 2020 foreslog forvaltningen, at disse seks millioner skulle bruges til buslommer, venstresvingsbaner og et lyskryds. Byrådet har dog endnu ikke besluttet disse anlæg.

Med finanslovens ”cykelstier til halv pris” har forudsætningerne ændret sig. Så mon ikke der på byrådsmødet 18. januar vil være politisk flertal for at lægge de seks millioner til de to millioner, så vi kan søge om cykelstiprojekter for i alt 16 millioner.

Dermed sætter vi handling bag ordene i mobilitetspolitikken, som 30 byrødder sagde ja til for tre måneder siden. I mobilitetspolitikken fortæller vi, at fremtidens trafik- og transportsystemer skal etableres på en sådan måde, at der tages hensyn til en reduktion af den miljømæssige belastning fra trafikken, befolkningens sundhed og emissioner af CO2, partikler med videre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Michael Aastrup forsvarer sig efter Dubai-tur med kæresten: - Rejsen var arbejdsmæssigt relevant

Randers FC For abonnenter

Minut for minut: Ungt Randers FC-hold spillede uafgjort i Kolding

Randers

Falske bank- og NemID-folk svindlede ældre kvinder: - En person fra Kina har forsøgt at hæve 20.000 kroner

Annonce