Annonce
Navne

Cyklistformanden er nu blevet iværksætter

Jens Peter Hansen er naturligvis behørigt klædt på til sine mange cykelture. Foto: Lars Juul
Jens Peter Hansen er ansvarlig for Bikeep i Danmark.
Annonce

Iværksætter er nu den titel, som byrådsmedlem Jens Peter Hansen (V) selv angiver på den officielle liste over medlemmerne af Randers Byråd.

Som tidligere omtalt er Jens Peter Hansen netop valgt til landsformand for Cyklistforbundet med lokalforeninger i 60 kommuner landet over og et sekretariat i København med 15 ansatte. Og hans iværksætteraktivitet har da også med cykler at gøre. Jens Peter Hansen er nemlig blevet ansvarlig for salget af produktet Bikeep i Danmark.

Som navnet antyder, har det med sikker parkering af cykler at gøre.

- Det bør være lige så nemt at parkere sin cykel som at cykle, fastslår Jens Peter Hansen, der driver aktiviteten fra sit nedlagte landbrug mellem Asferg og Hvidsten.

Populært skrevet er Bikeep en arm, som går ned over både stel og forhjul. Ved hjælp af et elektronisk kort aktiveres armen, og blandt flere fordele er, at da der er tale om en el-cykel, kan den oplades, mens den er parkeret.

Vil en tyv forsøge sig med en skærebrænder, vil en sensor give besked til en alarmcentral, og samtidig fremkommer en høj lyd.

Annonce

Behovet er der

At der er et stort behov for sikker cykelparkering, viser tørre tal, og cykeltyvene er uden skrupler.

Jens Peter Hansen fortæller:

- Vi har en datter i København, hvis nabo havde købt en dyr ladcykel. Naboen satte cyklen fast til et træ med en jernlænke, men en morgen var cyklen alligevel væk. Det samme var det træ, cyklen havde været bundet til - tyven havde ganske enkelt savet træet over!

En ladcykel kan koste omkring 35.000 kroner.

Det potentielle kundegrundlag kan være kommuner, der ønsker at give cyklister en tryg parkeringsmulighed ved for eksempel. Eller det kan være boligkomplekser, hvorfra der ofte stjæles mange cykler.

Jens Peter Hansen har en demonstrationsstand med plads til fem cykler. Den skulle lige nu have været stillet op ved en station i Gentofte Kommune, men et problem med strømforsyning har udsat opstillingen en tid. Denne stand kan også andre bestille prøveopsat.

I øvrigt er Bikeep koblet på internettet, så cykelejeren kan finde en given station på sin app og reservere plads til sin cykel. På samme måde kan pladser reserveres til cyklister med periodekort til metro eller tog.

Annonce

I ny situation

Jens Peter Hansen var i en årrække ansat som specialkonsulent ved landbrugets rådgivningscentrer Seeges i Skejby, men blev afskediget i 2016, da hans afdeling skulle spare nogle penge.


Jeg véd jo godt, at med min alder er det svært at finde et andet job.

Jens Peter Hansen, iværksætter, Bikeep


I januar 2017 ansattes Jens Peter Hansen i en stilling som økonomisk konsulent i Dansk Vindmølleforening med domicil i Aarhus.

For nogle måneder siden fusionerede hans Dansk Vindmølleforening imidlertid med Vindmølleindustrien, og Jens Peter Hansens arbejdsplads blev nedlagt. Nu tager han så i en alder af 63 år en ny udfordring op.

- Og jeg véd jo godt, at med min alder er det svært at finde et andet job, siger han nøgternt.

Bekendtskabet med Bikeep fik Jens Peter Hansen under en konference i Barcelona, hvor produktet blev præsenteret af de folk fra Tallin i Estland, som for fem år siden fik deres produkt patenteret.

- Jeg kom til at tænke på Bikeep igen, da jeg var med i projektet "Vi cykler til uddannelse" i Randers, fortæller Jens Peter Hansen.

Annonce

Den nye opgave

I sin nye opgave som landsformand for Cyklistforbundet skal Jens Peter Hansen dels være bindeled mellem organisationens direktør, Klaus Bondam, og hovedbestyrelsen, dels sammen med direktøren tegne Cyklistforbundet udadtil.

Jens Peter Hansen har her umiddelbart Kommunernes Landsforening i søgelyset:

- Klaus Bondam og hans medarbejdere gør det godt i forhold til Folketinget, men på KLs hjemmeside står der stort set intet om cykling, og KL administrerer dog 95 procent af Danmarks veje, anfører Jens Peter Hansen.

Selv er Jens Peter Hansen som byrådsmedlem næstformand for Randers Kommunes beskæftigelsesudvalg, han er medlem af socialudvalget og desuden medlem af Midttrafiks repræsentantskab.

Posten som landsformand for Cyklistforbundet er ulønnet og vil medføre jævnlige ture til København.

Dem tager Jens Peter Hansen - naturligvis - på cykel. Nemlig fra Asferg til Aarhus, derfra med Mols Linjen, og de resterende 117 kilometer til København regner landsformanden ikke for noget.

Vi fangede Jens Peter Hansen på telefonen, mens han var til en konference i Aarhus, og med vanlig umiddelbarhed lød det:

- Fint, at du ringede. Jeg sad og hørte på et kedeligt oplæg.

Og selvfølgelig blev turen til og fra Aarhus tilbagelagt på cykel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Kunstig sø er blevet kampplads for lystfiskere og lokale beboere - minister på vej med afgørelse

Norddjurs For abonnenter

Lukning af foderfirma har tvunget minkavler til aflivning af avlsdyr: - Så vidste jeg jo godt, at løbet var kørt

Annonce