Annonce
Randers

Cylistforbund: - Brug pengene anderledes

"Sørg for, at hele strækningen af Gudenåstien fra Nørreåen til Hvidemøllevej kan bruges af cyklister," siger Jens Peter Hansen fra Cyklistforbundet. Arkivoto: Lars Juul
Cyklistforbundet opfordrer Randers kommune til at udbygge Gudenåstien til cyklister hele vejen fra Nørreåen til Hvidemøllevej og ikke "bare" til Fladbrovej.

RANDERS: Når Randers´ Miljø og Teknikudvalg på mandag skal diskutere en opkvalificering af Gudenåstien, lægger kommunens forvaltning op til, at pengene skal bruges til at asfaltere strækningen mellem Nørreåen og Fladbrovej. Det har fået Jens Peter Hansen fra Cyklistforbundet til at barsle med et alternativt forslag, nemlig at Gudenåstien skal gøre brugbar for cyklister fra Nørreåen og helt til Hvidemøllevej.

- Gudenåstien, der forbinder Randers og Langå, kan blive Danmarks bedste supercykelsti, men ikke alle dele af strækningen duer endnu til cyklister. Derfor mener vi, at det skal prioriteres at gøre så meget af stien cykelbar så hurtigt som muligt. Og når pengene nu er begrænsede, vil det være en bedre idé at droppe asfalten og i stedet lægge stenmel på hele strækningen. Asfalt er godt at cykle på, men stenmel kan også bruges, siger han.

Hvis forvaltningens forslag bliver vedtaget, betyder det, at cyklister kører på asfalt til Fladbrovej og herefter skal køre en omvej ad den almindelige cykelsti. Det er ikke specielt attraktivt.

Strækningen fra Fladbrovej til Hvidemøllevej må i øvrigt slet ikke blive belagt med asfalt, lyder det fra Naturstyrelsen.

- Og vores forslag er faktisk helt i tråd med Randers byråds beslutning fra 2017, siger Jens Peter Hansen.

Annonce
Gudenåstien, der forbinder Randers og Langå, kan blive Danmarks bedste supercykelsti, men ikke alle dele af strækningen duer endnu til cyklister. Derfor mener vi, at det skal prioriteres at gøre så meget af stien cykelbar så hurtigt som muligt

Jens Peter Hansen, lokalformand for Cyklistforbundet

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Sangaften med Luna-koret

Randers HK For abonnenter

Agesen efter hektisk afslutning mod tophold: - Jeg var rasende

Annonce