Annonce
Debat

Dækningsafgiften forsvinder med Liberal Alliance i byrådet

Dækningsafgiften er en særskat på forretningsejendomme og opkræves af kun tre kommuner i region Midtjylland. Randers er en af de tre kommuner, og det selvom samtlige af Randers' nabokommuner har afskaffet den, hvilket 16 kommuner i region Midtjylland i øvrigt også har. For Liberal Alliance er det en politisk prioritering at trække vækst og arbejdspladser til Randers Kommune. En af de mest effektive måder at gøre det på er ifølge Dansk Industri, der hvert år laver en erhvervsklimaundersøgelse, at fjerne skatter og afgifter samt forbedre de rammevilkår, virksomhederne er underlagt.

Derfor ønsker vi dækningsafgiften afskaffet.

Dækningsafgiften er konkurrenceforvridende for de randrusianske virksomheder. Et regneeksempel på afgiften er som følger. Hvis en ejendom er vurderet til 2.000.000 kroner, og grundværdien udgør 500.000 kroner, bliver forskelsværdien 1.500.000 kroner. Der fratrækkes altid 50.000 kroner fra forskelsværdien inden udregning af dækningsafgiften, således at der ved en forskelsværdi på under 50.000 kroner ikke skal betales dækningsafgift. I eksemplet giver det et beregningsgrundlag på 1.450.000 kroner, som satsen for dækningsafgiften skal ganges med. Ved en maksimal dækningsafgift på 10 promille betyder det en ekstra udgift på 14.500 kroner om året.

Det er op til kommunerne at vurdere, hvor høj en promille de ønsker, og langt de fleste kommuner har spottet, at der er god ræson i at afskaffe dækningsafgiften og fjerne en mulig hindring på vejen mod flere arbejdspladser. Hvis en virksomhed ønsker at udvide, skal de udover omkostningen ved udvidelsen årligt aflevere endnu flere penge i kommunekassen. Ønsker en virksomhed at opføre et nyt domicil, er dækningsafgiften ét blandt mange forhold, man skal tage i betragtning. Her er det værd at tænke over, om dækningsafgiften i Randers Kommune måske har haft en indflydelse på Apples valg af Viborg Kommune som stedet, hvor deres datacenter skulle opføres.

Styrk de randrusianske virksomheders konkurrenceevne

Ved at afskaffe dækningsafgiften styrker vi den randrusianske konkurrenceevne og skaber de rette vilkår for vækst og arbejdspladser. Randers skal være en kommune i erhvervsvenlig topform, og det bliver vi kun, hvis vi fra politisk side gør det til en prioritet. Byrådet har i alt for mange år negligeret at skabe de rette rammer for erhvervslivet i Randers. Derfor er afskaffelsen af dækningsafgiften en prioritet for Liberal Alliance. Vi vil arbejde stenhårdt for at styrke de randrusianske virksomheders konkurrenceevne.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce