Annonce
Østjylland

Død høne, bortfløjen due og for tidligt fødte kyllinger: Uheldsplaget kendis-kortfilm optages på Djursland

I denne uge optages kortfilmen Hellige Høne i området omkring Gjerrild. På rollelisten ses Kirsten Lehfeldt og hendes mand, Stig Hoffmeyer, der også spiller ægtepar i filmen. Foto fra optagelserne af Hellige Høne
I denne uge optages kortfilmen "Hellige Høne" i området omkring Gjerrild. Filmen har, foruden masser af trænede dyr, skuespillerparret Kirsten Lehfeldt og Stig Hoffmeyer på rollelisten.

Gjerrild: Et gammelt kristent ægtepar bor langt ude i ingenting. Manden Gert kan ikke leve uden sin daglige dosis kød fra et selv-slagtet dyr. Guds veje er dog uransagelige, og Gert bliver lam efter et forsøg på at slagte endnu en høne. Det begynder langsomt at gå op for hans kone, Bodil, at det ikke er en helt normal høne, der er skyld i Gerts ulykke. Hun er overbevist om, at hønen er Guds talerør og har et budskab den gerne vil dele. Bodil forsøger at overbevise Gert om dette budskab, men det ender voldeligt, da Gert ved en fejltagelse kommer til at pløkke sin kone ned. Gud kommer dog endnu engang på banen og genopliver Bodil, hvilket får Gert til at adlyde Guds budskab om ikke at slå uskyldige dyr og koner ihjel.

Sådan lyder handlingen i kortfilmen "Hellige Høne", der i denne uge filmes i området omkring Gjerrild.

- Det er en film med masser af sort humor, der minder om filmen "Mænd og Høns" og Anders Thomas Jensens-universet, men bare mere skør, siger Katrine Dolmer, der er producerer på filmen.

Annonce

Idyllen på Djursland trak

Hovedrollerne i filmen spilles af skuespillerparret Kirsten Lehfeldt og Stig Hoffmeyer, der også spiller ægtepar i filmen, og derudover medvirker Anders Bircow i en rolle som præst, og det er lidt af et scoop, at man har fået så kendte skuespillere med.

- Det er helt sikkert et klap på skulderen, at de vil medvirke. Rollerne var nærmest skrevet til dem, men derfor var det jo ikke sikkert, at de ville medvirke, men de var heldigvis helt vilde med manuskriptet, da de læste det, siger Katrine Dolmer.

Kirsten Lehfeldt spiller Bodil, der er gift med Gert, der ikke kan leve uden sin daglige dosis kød fra et selv-slagtet dyr. Han bliver lam efter et forsøg på at slagte endnu en høne, som Bodil mener er Guds talerør, heraf filmens titel. Foto fra optagelserne af Hellige Høne

Forfatter og instruktør er Tanne Sommer, og både hun og Katrine Dolmer er bosiddende i København, men Katrine Dolmer er født og opvokset tæt på Grenaa, og det var hendes  kendskab til egnen, der førte til, at filmen bliver indspillet på Djursland.

- Vi skulle egentligt have indspillet filmen i foråret på Bornholm, hvor der er masser af rundkirker, men det spændte coronaen ben for, og så steg opholdet på Bornholm til det firedobbelte, siger Katrine Dolmer, der satte sin hjemegn i spil som ny lokation.

- Jeg foreslog, at vi tog til Djursland. Her kan man finde noget, der er lige så idyllisk med masser af gårde og kirker, og så er det samtidig helt ude på Lars Tyndskids marker, siger produceren, der har læst en filmbachelor i Los Angeles, men vendte tilbage til Danmark sidste år.

Annonce

Plaget af (dyre) uheld

Filmen har ikke været uden forhindringer undervejs. Udover coronaen, der forsinkede og fordyrede optagelserne, så er holdet blevet ramt af udfordringer med de medvirkende dyr.


Den oprindelige Julie gik desværre hen og døde, og omtrent samme tid fløj duen Ditte sin vej.

Katrine Dolmer, producer på "Hellige Høne".


Alle dyreroller bliver spillet af trænede dyr fra Cirkus Fyr og Flamme fra Fyn, der ejes af Jens Salomonsen, der også er kendt som Troldmanden fra Samsø. Hovedrollen som Hellige Høne bliver spillet af hønen Julie, men det var faktisk ikke den høne, der var førstevalg.

- Den oprindelige Julie gik desværre hen og døde, og omtrent samme tid fløj duen Ditte sin vej, forklarer Katrine Dolmer.

Hovedrollen i Hellige Høne spilles af hønen Julie, der normalt er en del af Cirkus Fyr og Flamme fra Fyn, ejet af Jens Salomonsen, også kendt som Troldmanden fra Samsø. Foto fra optagelserne af Hellige Høne

Derudover kom de kyllinger, som var timet til at skulle udklækkes til brug, til verden i corona-tiden og blev dermed for gamle til at medvirke i de nye indspilninger.

Foruden høne, due og kyllinger er der også andre dyr med på settet. To grise, en kalkun, hunde og rotter - alle fra Cirkus Fyr og flamme.

- Vi er ved at se, om vi kan finde en rolle til kalkunen, for vi fornemmer, at den gerne vil på kamera, siger Katrine Dolmer.

Annonce

Premiere og festivavaltur

Filmen har et budget på knap 100.000 kroner og er støttet af Filmværkstedet København, Ophavsretfonden og Danske Filminstruktører. Derudover er der skaffet penge via crowfunding og der er givet håndsudrækninger fra blandt andet Sostrup Slot, Efterskolen Helle, Ebeltoft Gårdbryggeri og Gyldensteen Gods.

Skuespillerne bor på slottet under indspilningerne, og filmholdet bor på efterskolen.

Når filmen er færdigoptaget i denne uge, skal den klippes sammen, og Katrine Dolmer forventer, at arbejdet kommer til at være færdigt i løbet af november.

Derefter satses der på en lokalpremiere samt en premiere i København, og derefter står den på festivaltur til forskellige danske og udenlandske kortfilmsfestivaller, herunder Copenhagen Short Film Festival og Odense International Film Festival, samt festivaller i blandt andet Los Angeles, Tysland og Sverige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Live: Randers FC henter et point i Herning

Annonce