Annonce
Østjylland

Dømt for vold under bandekonflikt: Smadrede bilrude og gik til angreb

Et 21-årigt bandemedlem skal ruske tremmer i otte måneder, efter Retten i Aarhus fredag dømte ham for grov vold og våbenbesiddelse. Arkivfoto
To mænd på 19 og 21 år med tilknytning til Kalmargade blev dømt i Retten i Aarhus fredag.
Annonce

AARHUS: Bandetilknytning og vold i en verserende bandekonflikt kom til at koste dyrt, da to århusianske mænd fik dom i Retten i Aarhus fredag.

En 21-årig mand fra Aarhus blev idømt otte måneders fængsel og et forbud mod at opholde sig i den tidligere visitationszone de kommende to år. Den 21-årige mand er bandemedlem med tilknytning til Kalmargade, der er i konflikt med en bande med tilknytning til Trillegården.

Bandetilknytningen, samt at voldsepisoden fandt sted under en igangværende bandekonflikt, fik betydning for domsafsigelsen. Sidstnævnte var også afgørende for, at en 19-årig mand blev idømt seks måneders fængsel for sin rolle i overfaldet på trods af, at han ikke er registreret bandemedlem.

- Retten har fundet det bevist, at den 21-årige mand er bandemedlem, og at overfaldet var en del af den igangværende konflikt, hvilket betyder, at begge tiltalte har fået fordoblet straffen jf. straffelovens § 81a. Det kan jeg selvfølgelig kun være tilfreds med, siger specialanklager ved Østjyllands Politi Dorthe Lysgaard.

Annonce

Angreb ud for McDonald’s

Voldsepisoden fandt sted klokken 00.30 natten til fredag 8. marts, hvor en patrulje kørte forbi McDonald’s på Randersvej i Aarhus N og kunne se, at der var sammenstød mellem to grupperinger med tilknytning til henholdsvis Kalmargade og Trillegården.

Patruljen kunne se, at personerne fra Kalmargade angreb gruppen fra Trillegården, der løb fra stedet til fods - med undtagelse af en dengang 17-årig mand, der satte sig ind i en af de biler, gruppen var ankommet i. Flere personer fra Kalmargade gik til angreb på manden i bilen ved at smadre ruden og udøve vold mod ham. De forsøgte også at stikke/slå ham med et stik- og/eller slagvåben, hvilket dog ikke lykkedes, da politiet ankom.

Alle personerne forsvandt i samme øjeblik fra stedet, men den efterfølgende efterforskning viste, at den nu dømte 21-årige mand var toneangivende i overfaldet, og at den nu dømte 19-årige mand også tog del i det. Den 21-årige mand blev anholdt 28. maj og efterfølgende varetægtsfængslet.

De er nu begge dømt for forsøg på grov vold, og den 21-årige er desuden dømt for våbenbesiddelse ved at være fundet i besiddelse af en totenschlæger og to knive. Den 21-årige modtog dommen, mens den 19-årige udbad sig betænkningstid. Den 21-årige mand, der har siddet varetægtsfængslet siden 29. maj, forbliver fængslet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Fem ting vi lærte mod FC København: Afgørende angribere, stærk trup og fortsat tendens

Annonce