Annonce
Randers

Dag 1 efter de nye retningslinjer: Nul mukken over mundbind i Randers Midtby

Fakta i Dytmærsken. Mundbind på plads. Topkarakter til kunden. Foto: Lars Rasborg
Randrusianerne har styr på deres mundbind. Det er de handlende i midtbyen stort set enige om. Kun pølsemanden på Kirketorvet efterlyser plads til forbedringer, som han tror indfinder sig sammen med de nye retningslinjer.
Annonce

Randers: Randrusianerne er et disciplineret folkefærd, hvis man skal tro de handlende i Randers Midtby.

Torsdag morgen var der premiere på myndighedernes krav om brug af mundbind i byens butikker. Ingen af de handlende, avisen talte med torsdag formiddag, oplevede problemer med glemsomme eller vrangvillige kunder.

Hovsa. Kunden havde glemt det reglementerede mundbind i forbindelse med sit besøg hos Ønskebørn. Butikschef Berit Vogt løser situationen prompte med et rent mundbind. Foto: Lars Rasborg

Avisen oplevede på en rundtur i byen en enkelt svipser hos Ønskebørn i Kirkegade, hvor en kunde ikke havde fået indarbejdet den nye rutine. Men straks var personalet på dupperne og udleverede et rent mundbind, og så var det problem løst.

Inden da havde hverken butikschef Berit Vogt eller salgsassist Jamie Davidsen oplevet et eneste kiks fra kundernes side i løbet af formiddagen.

Annonce

Positive og glade

Den fortælling gik stort set igen i alle de butikker, avisen besøgte torsdag formiddag for at foretage stikprøver i butikkeren i det centrale Randers.

Hos Skjold Burne, et stenkast væk på Kirketorvet, skulle personalet lige vænne sig til deres nyindkøbte visirer. Peter Hunniche havde lige smurt sit visir ind i et tyndt lag sulfo. Det skulle være et godt, gammelt råd mod, at brillerne dugger.

Hos Skjold Burne tager personalet brugen af mundbind og visir med sindsro. Peter og Susanne Hunniche er enige om, at det er nødvendigt, og at vi skal stå sammen i kampen mod coronaen. Foto: Lars Rasborg

I butikken ligger mundbind klar til glemsomme kunder. Alt i alt tager de tre ekspedienter i vin- og spiritusforretningen de nye retningslinjer med godt humør.

- Vi er positive og glade, og vi står sammen om det her. Det kan ikke nytte noget at opponere, lyder det fra Peter Hunniche.

Han refererer til en sygeplejerske, som lige har sat en kritiker på plads med argumentet om, at mundbind har virket på sygehusene i 100 år.

Annonce

Småtingsafdelingen

- Det, vi oplever i Danmark, er jo i småtingsafdelingen i forhold til, hvad man oplever i udlandet. Så der er ingen grund til at pive, supplerer Susanne Hunniche.


Vi er positive og glade, og vi står sammen om det her. Det kan ikke nytte noget at opponere.

Peter Hunniche, Skjold Burne


Folkene i Skjold Burne-butikken ser en udfordring i julehandlen, hvor der kun kan være 10 personer i butikken ad gangen. Største hurdle bliver at underholde de kunder, der står i kø udenfor.

- Hvordan kan vi gøre det hyggeligt for dem? Vi har overvejet et 24 mands-tyrolerorkester. Vi er i hvert fald nødt til at gøre et eller andet, siger Peter Hunniche.

Annonce

Dybt imponerede

Hos Liv & Stiil i Houmeden, der sælger mode og indretning til kvinder, er der kun ros til overs for kunderne.

- Vi er dybt imponerede over, hvor godt folk har styr på det. De tænker, at der er sådan, det er, og at der er nogle, der har det værre end os, siger butikschef Anette Rasmussen, der har investeret i nye visirer og en spritbeholder i den dyre ende, for afspritning af hænder er nok kommet for at blive, ligesom der ikke vil blive uddelt så mange krammere som før.

Hos Tøj & Stiil har Anette Rasmussen investeret i en ny spritautomat til 5.000 kroner. Hun er overbevist om, at afspritning er kommet for at blive, og at krammere bliver sjældnere i fremtiden. Foto: Lars Rasborg

- Fordelen med visiret er, at du kan få mimikken med, når du taler med folk. Det er lidt sværere at genkende folk med mundbind. Vi skal lære at smile med øjnene, for det er ikke altid til at se, om det er en sur citron eller en glad person, man taler med, siger Anette Rasmussen.

Annonce

Ingen modvilje

Rune Knudsen, der er pølsemand på Kirketorvet, har haft længere tids erfaring med brugen af mundbind hos kunderne end flere af kollegerne i midtbyen. På linje med restauranter og cafeer har de sultne gæster siden 19. september skullet bære mundbind, indtil de satte sig for at indtage deres mad.

Pølsemanden har ikke mødt modvillige kunder efter de nye regler omkring mundbind. Foto: Lars Rasborg

Han mener, at der undervejs har været plads til forbedringer hos kunderne, men håber samtidig, at de nye retningslinjer vil få flere til at huske mundbindet.

- Jeg har ikke mødt modvilje hos folk, men nogle er gået igen, efter at de har læst skiltet på døren. Folkene fra værtshusmiljøet i kvarteret har været gode til det fra dag 1, mens hr. og fru Jensen har spurgt, om det virkelig var nødvendigt. Der synes jeg, at folk har pligt til at følge med. Informationerne er jo ikke svært tilgængelige, siger Rune Knudsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Tre bilister røg i politiets net

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra sæsonens første hjemmesejr: Specielt én kom med brystkassen forrest

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Randers FC

Så lykkedes det på hjemmebane: Randers FC kontrollerede mod fynboer

Annonce