Annonce
Randers

Dagbog fra frontlinjen: Ekstra arbejde og hjemmeskole - Hvordan skal dagene hænge sammen?

Sygeplejerske Anita Brændgaard Løyche, Dronningborg, i fuld gang på det intensive corana-afsnit på regionshospitalet i Randers.
Dagbog fra frontlinjen, tirsdag 24. marts 2020. Kan vores vagtplaner gå op, så børnene er mindst muligt alene.
Annonce

Randers: De seneste dage har været spændende, lærerige, udfordrende og ikke mindst lange. Begge dage har bestået af 8,5 timer, næsten nonstop, med faglige oplæg fra dygtige læger og sygeplejersker - færdigheds-trænings-stationer og simulations-seancer for at ruste os alle til vores kommende hverdag, de næste mange, mange uger. Alle skal varetage nye opgaver og funktioner, og vi alle er enige om det samme, "at sammen står vi stærkest". Som en anæstesilæge sagde i dag, så "er vi frontlinjen" og klart i gang med kampen imod den her virus, der har slået vores verden fuldstændigt ud af kurs.

Det er stadig svært helt at forstå alt det, der sker omkring os, men så bliver man alligevel konstant mindet om det. Konstant nyhedsstrøm, næsten alles samtaleemne, håndsprit og handsker i supermarkeder, ingen børn på vej til skole når man spinner cyklen til arbejdet.

Mødte en kollega i dag, som jeg i efteråret og vinteren har tilbragt mange timer sammen med, idet vi har været på efteruddannelse sammen. Denne søde kollega har mistet sin far for ganske kort tid siden. Det, jeg havde allermest lyst til, da jeg så hende, var at give hende et kæmpe knus - men gjorde det selvfølgelig ikke. For endnu engang blev jeg mindet om vores nye virkelighed.

I går fik vi ikke skrevet dagbog. Vi væltede begge trætte ind ad døren hjemme, klar til kampen mod vasketøjet i bunkevis, støvsugning og madlavningens kunst. Endvidere fik vi, som resten af nationen, besked om fortsat nedlukning af blandt andet skolerne frem til efter påske. Dette blev modtaget i vores hjem med blandede følelser. Heriblandt følelsen af lettelse, af hensyn til helbredssikkerhed og mindskning af smittespredning. Men også med bekymring for, hvordan vi skal få dagene til at hænge sammen med det meget ekstra arbejde, hjemmeskoling medfører, kombineret med en 40+ timers arbejdsuge. Derudover også en bekymring for, om vores vagtplaner kan gå op, så børnene er mindst muligt alene hjemme.

Nå, men slutteligt vil motionsfreaken i mig lufte sine frustrationer og "motionsabstinenser", for sådanne lidelser kan vi sygeplejersker også rammes af, selv her i en verden i krise. Håber nogle af jer læsere kan nikke genkende til nedenstående.

Motion har altid fyldt meget i vores liv, har givet os ekstra energi og glæde. I efterhånden mange år har vi haft vores anden "familie" i vores lokale crossfit-træningscenter, Maskinfabrikken. Desværre er det, som alle andre motionscentre, lukket ned for en stund. Vi savner det frygteligt og glæder os til igen at kaste med Kettle Bells og få blodige vabler på hænderne i rags'ene og ikke mindst tilbringe en masse fede timer med de skønneste træningskammerater deroppe.

Når følelsen af at være "løve i et bur" bliver for stærk, suser jeg dog ud og slider på sålerne på løbeskoene og dulmer her de værste abstinenser.

Med alt det vil jeg bare sige, at jeg glæder mig til at få hverdagen igen. Også selv om vores kære statsminister nok har ret i, at det er et forandret Danmark, vi vender tilbage til efter alt det her.

Lader nu op til de kommende par dages 2 gange 12 timers nattevagter.

Dagbog fra frontlinjen

Dag for dag beretter sygeplejerskeparret Anita og Jakob Brændgaard Løyche fra deres arbejde i frontlinjen på regionshospitalet i Randers. De nævner ikke deres kolleger og patienter ved navn men skriver om deres egne hverdage i en verden i ekstrem krise. Hverdage, der også handler om et familieliv, der skal fungere med børn, der er hjemsendt fra skole.

Nyt intensivt corona-afsnit på Regionshospitalet Randers. Gå ikke ind.
Der er ingen adgang for uvedkommende på det nye intensive corona-afsnit på Regionshospitalet Randers.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce