Annonce
Randers

Dagbog fra frontlinjen: Fornyet søster-kærlighed og stilhed

Sygeplejerske Jakob Brændgaard Løyche, Dronningborg, skriver om den stilhed, der sætter sit præg på vores verden netop nu. Kun vindens susen i træernes toppe hører man.
Dagbog fra frontlinjen, afsnit 4, torsdag 26. marts 2020.

Randers: De seneste par dage har været travle efter offentliggørelsen af den forlængede nedlukning af Danmark frem til 13. april. Som forældre er vi blevet "tæppebombet" af beskeder på Aula. Pigerne har fået mange opgaver, der dækker for deres fravær i skolen. Så de skrappe lærere herhjemme, ihvertfald ifølge pigerne, har været på overarbejde. Men de er seje, Sille og Maia, de klarer det rigtig godt. Selv når Anita og jeg har vores lange vagter, formår de at følge de hjemmeskole-skemaer, vi sammen har lavet med dem. Sejt.

En anden ting, der slog os her til aften, er den søster-kærlighed, der gennem de seneste par dage er blomstret frem imellem Sille og Maia. For en uge siden var konfliktniveauet noget højt imellem dem - grænser skulle søges og prøves, eftersom de nu var tæt sammen hver eneste dag. I dag er det helt anderledes - det er som om, de har "fundet" hinanden igen. Så, skal man sige noget godt omkring det, som sker omkring os for tiden, så er det ihvertfald det.

I dag var Anita og jeg efter endt arbejdsdag ude at gå en tur i den friske luft samt nyde dagens solstråler. Normalt bruger Anita og jeg vores eftermiddags-gåture til at lade op inden "aften-ræset". Her får vi også snakket om løst og fast. I dag bed vi mærke i noget nyt: Stilhed.

Pludselig kunne vi som det eneste høre en svag susen fra vinden i trætoppene. Det var vitterligt det eneste. Normalt ville vi kunne høre trafikstøj fra byen, fra Udbyhøjvej og industristøj fra havnen. Men der var vitterlig intet af det.

Så bliver man endnu engang bevidst om, hvilke konsekvenser der på spil. Stay safe.

Bedste hilsner, Jakob

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Randers FC For abonnenter

Analyse: Derfor har Thomasberg fået noget at tænke over

Annonce