Annonce
Randers

Dagbog fra frontlinjen: Hold da op, de er syge

Jakob Brændgaard Løyche skulle have været på vagt på corona-ontensiv afdelingen, men kom det ikke, fordi der ikke var patienter nok. Så han måtte arbejde med de almindelige patienter i stedet for. Privatfoto
Dagbog fra frontlinjen, lørdag 4. april 2020. En 12 og en 17 timers vagt er vel overstået.

Randers: Nu er en 12 samt 17 timers vagt veloverstået og jeg sidder herhjemme med en velfortjent kop kaffe.

En anelse træt, men jeg nyder forårssolen og synet af ungerne, der hopper som Duracell-kaniner på deres trampolin. De er glade og synes total upåvirket af de ting, som rører sig ude i omverdenen-dejligt. Det skal de have lov til.

Jeg fik fri i morges og Anita er nu på vagt i 12 timers vagter her lørdag og søndag. Vi fik lige sagt godmorgen til hinanden, inden jeg hoppede på cyklen hjemad til ungerne. "Når far kommer hjem - tager mor afsted". Sådan er vores liv for tiden.

Men hey. Det er påskeferie. Forhåbentlig betyder det, at Aula forholder sig i ro. Hold nu fast, der er mange bolde, der skal jongleres med, når man arbejder fuldtid-plus og samtidig skal være "hjemmeskole-lærer". Men vi har heldigvis fået indarbejdet gode rutiner med pigerne, så det kører for det meste på skinner.

Egentlig skulle jeg, som jeg tidligere har skrevet, have haft en vagt på vores corona-intensiv. Dette blev ikke tilfældet, da der for nu ikke er patienter nok, der kræver intensiv terapi. Jeg skulle i stedet bedøve på operationsgangen-beredskabet skal også passes 24-7 i disse tider. Patienter var der her nok af og tiden fløj afsted.

Det er jo ikke nogen hemmelighed, at der er patienter indlagt med corona på Region Midt`s hospitaler - de ligger også på Regionshospitalet Randers. Både på intensiv og på sengeafdelinger.

I mine netop overståede vagter fik jeg stiftet bekendtskab med disse patienter både i Akutmodtagelsen og ved akutte alarmkald, som vi anæstesi-sygeplejersker rykker ud til på hospitalet.

Og hold da op de er syge.

Én ting er at læse om det og se forskellige nyhedsindslag fra forskellige medier omkring corona-patienter, en anden ting er at stå ansigt til ansigt med en patient, der er bekræftet smittet med corona. Så bliver det hele meget hurtigt mere virkeligt. Bare det at skulle iklæde sig de korrekte værnemidler, for herefter at skulle udføre sit arbejde, er helt og aldeles anderledes. Alt bliver lige en smule mere besværligt.

I mine vagter fik jeg sandelig også bekræftet, at corona rammer i alle aldre. Det er altså ikke, som de fleste tænker, kun de ældre.

Vi skal tage det seriøst. Jeg håber og beder til, at folk udviser mådeholdenhed her i påsken, trods det gode vejr.

Tænk jer nu om.

Nu er en 12 samt 17 timers vagt veloverstået og jeg sidder herhjemme med en velfortjent kop kaffe, lyder det fra sygeplejersken i frontlinjen.Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Danmark

Erling kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

Annonce