Annonce
Danmark

Dagtilbud har plads til flere udsatte børn i nødpasning

Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Kun 1,2 procent af de danske børn er i disse dage i nødpasning i dagtilbud eller SFO'er, siger kommunerne.

Er man enlig med børn, eller har man som familie svært ved at give børnene hjælp med lektierne, så må man gerne sende dem i nødpasning. Der er nemlig plads til flere børn.

Sådan lyder det fra KL's formand Jacob Bundsgaard.

På et pressemøde i Statsministeriet mandag fastslår Jacob Bundsgaard, at det lige nu kun er 1,2 procent af de danske børn, der er i nødpasning.

- Der er kapacitet til mere. Så budskabet herfra er, at hvis man har brug for det som familie, så er der kapacitet til at tage i mod børnene. Det gælder ikke mindst de udsatte familier, hvor man ind i mellem har brug for, at børnene kommer i skole og dagtilbud. Også i denne specielle situation, siger Jacob Bundsgaard.

Der har den seneste tid været fokus på, at lukningen af skoler og daginstitutioner er særlig svær for udsatte familier. Kvindekrisecentrene har eksempelvis meldt om en fordobling af henvendelserne, efter corona-epidemien har lukket store dele af Danmark ned.

Tilbuddet om nødpasning gælder derfor ikke kun for eksempelvis sygeplejersker og læger, der skal på vagt.

Også udsatte familier, hvor forældrene måske ikke har et arbejde, kan benytte sig af tilbuddet, lyder det fra Jacob Bundsgaard.

Selv om mange forældre passer deres børn selv under corona-epidemien, vil regningen fra daginstitutionen dog fortsat skulle betales. Det fastslår statsminister Mette Frederiksen:

- Der er ikke mange af os, der kan forvente at komme igennem det her, uden at ting bliver aflyst. Også selv om man har betalt for det inden. Så det er vigtigt at have en ordentlig balance på det her, siger Mette Frederiksen.

På mandagens pressemøde forlængede regeringen alle forholdsregler lige fra skolelukninger til lukning af restauranter frem til den 13. april. Det vil sige til lige efter påske.

Indtil da vil forbuddet mod forsamlinger over 10 personer også blive opretholdt.

På pressemødet fastslog Sundhedsstyrelsen, at man først forventer, at corona-epidemien topper om fire uger. Flere eksperter forventer, at flere af forholdsreglerne derfor må forlænges endnu en gang efter påske.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Coronakrisen skal ikke gøre os naive

Vi kender melodien: Når det går godt ender pengene i lommerne på private, når det går skidt ender regningen hos samfundet. Smart, og måske netop lidt for smart, for der er stor forskel på brancher og virksomheder. Mens vi bekymrer os om sårbare virksomheder og risikoen for mistede arbejdspladser, vil Danske Bank sende 7,3 milliarder kroner ned i baglommen på aktionærerne. Nu har de vist lagt en smartere spinstrategi. Beslutningen er udskudt, men vi er hverken idioter eller naive. De mange penge i Danske Bank, Nordea og andre virksomheder med tårnhøje profitter finder snildt vej til aktionærerne på et andet tidspunkt. Hvad med lidt ægte samfundssind, hvor erhvervslivet i stedet hjælper hinanden? Sæt aktieudbytter, gyldne håndtryk og monsterlønninger til direktionsgangen på coronapause. Hvad med de 342,5 milliarder, efter skat, som danske virksomheder havde i overskud, alene i 2017. Fra 2014 til 2018 steg virksomhedernes egenkapital med 38 procent, fra 2.100 milliarder til 2.900 milliarder. Vis samfundssind, og opret en fond, som skal hjælpe virksomheder i nød. Hvis det er for svært, så giv pengene til staten. Dansk Industri, Dansk Erhverv og de borgerlige med Venstre-liberalisterne i spidsen ønsker nu et stærkt engagement fra samfundet i virksomhederne. Milliarder af skattekroner spændes ud som sikkerhedsnet for virksomheder i alle størrelser. Det er godt og helt nødvendigt. Hvis mennesker er ved at drukne, skal man kaste redningskranse ud og ikke stå handlingslammet tilbage med tanker om prisen på redningsaktionen. Men på et tidspunkt skal regningen betales. Vi er i samme båd, bliver der sagt, men de stærkeste økonomiske overarme, skal ro mest. Arbejdsgiverne og de borgerlige plejer at råbe op om, at det ”dyre” velfærdssamfund er et blybælte om livet på virksomhederne. Coronakrisen afslører at, de nu samstemmende forlanger flere og flere korkbælter udleveret for at holde sig flydende. Vi skal betale vores skat med glæde, og virksomhederne skal begejstret bidrage med selskabsskat. Aftale?

Danmark

Live: Coronapatienter er længere i respirator end forventet

Annonce