Annonce
Randers

Daka vil holde naboer bedre informeret om drift og lugtgener

Daka valgte at øge informationsniveauet omkring, hvad man går og laver på Dakas fabrik i Randers. PR-foto
Ny hjemmeside skal informere bedre om forholdene omkring Daka-fabrikken i Assentoft. Hjemmesiden er blevet til efter ønske fra det Daka-dialogforum, der er etableret af politikere og borgere i lokalområdet.

Assentoft: Borgere kan nu klikke sig ind på en ny hjemmeside og se, om der er udsigt til lugtgener fra kød- og benmelsfabrikken Daka.

Daka har oprettet hjemmesiden dakairanders.dk efter drøftelser i et dialogforum, der blev etableret i forbindelse med den nye lokalplan for området omkring Daka-fabrikken.

Hjemmesiden er målrettet borgerne i lokalområdet og skal informere bedre om driften på fabrikken. For eksempel om byggeriet af den nye råvarehal og andre driftsforhold, der kan give lugtgener og har interesse i lokalområdet.

- Borgerne i lokalområdet har udtrykt ønske om mere proaktiv kommunikation omkring fabrikken, blandt andet om de lugtgener, der kan forekomme. Det vil vi gerne imødekomme og har derfor udarbejdet en hjemmeside, der informerer om driftsforhold på fabrikken. Vi ønsker løbende at udbygge dialogen med vores naboer, og hjemmesiden er endnu et skridt på vejen, siger fabrikschef Martin Sejer Lind.

Annonce

Samtaler er vigtige

Dialogforummet blev oprettet på initiativ af Henning Nyhuus og Anker Boje fra Randers byråd for at få en bedre forståelse mellem borgerne og Daka og de udfordringer, der kan være.

- Vi er glade for, at borgerne er gået konstruktivt ind i debatten om Daka. Kun gennem åbenhed på begge sider kan vi forbedre forholdene omkring fabrikken, siger Anker Boje.

Repræsentanter fra Daka deltager også på møderne og ser stor værdi i at få direkte feedback om forhold, der kan forbedres, så eventuelle gener i lokalområdet mindskes mest muligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Skød mod ansigt med fire meters afstand: 46-årig dømt for drabsforsøg

Annonce