Annonce
Randers

Dania sender studerende til Kina: Skal lokke kinesiske turister med retur

Aftalen bliver underskrevet af Paul Aspinall fra Erhvervsakademi Dania og Hu Bing, der ejer selskaberne "Andersen Brand Company" og "Andersen Paradise". Foto: Lene Odgaard

Fra 2019 får Erhvervsakademi Dania i Randers mulighed for at sende studerende til Kina for at arbejde på et stort videnscenter, der skal lokke flere kinesiske turister til Danmark.

Randers: I juni kom det frem, at et kinesisk selskab har planer om at lave en Randers Town et sted i Kina. Altså en kopi af hele Randers midtby - i naturlig størrelse, vel at mærke.

Men her stopper fascinationen af Randers ikke. Nu har ejeren af selvsamme selskab nemlig også indgået en aftale med Erhvervsakademi Dania i Randers. En aftale, der betyder, at der skal oprettes et stort videnscenter i H. C. Andersen-parken i Shanghai, hvor Dania-studerende får mulighed for at tage et længerevarende praktikophold for at fortælle kineserne om den danske kultur, og dermed forhåbentlig lokke flere af dem til at besøge Danmark som turister.

Et af de helt store fokusområder vil være at fortælle kineserne om dansk bæredygtighed med alt fra vores mange økologiske landbrug til vores affaldssortering i de enkelte hjem. Ifølge Erhvervsakademi Dania er det nemlig noget, der optager fortsat flere af kineserne, og dermed kan den gode fortælling om et grønt og bæredygtigt lille land måske få dem til at vælge Danmark som næste feriedestination.

Allerede næste forår får det første hold studerende mulighed for at tage afsted, og når de nogle måneder senere vender hjem, skulle det næste hold studerende gerne stå klar til at rejse til Shanghai.

- Samarbejdet er banebrydende for os, da vi får en direkte adgang til det kinesiske marked. Vi skal være med til at udvikle bæredygtig turisme i Kina. Det er en opgave, vi glæder os til at løse, og det er et område, som er i stor vækst, hvor vi er specialister. Og det bliver en del af Erhvervsakademi Danias opdrag at udvikle disse muligheder gennem vores studerende på turismeuddannelserne og få det formidlet ud til millioner af kinesere, der venter på at få tilbudt autentiske oplevelser, siger fungerende studieleder på serviceøkonomuddannelsen, Paul Aspinall fra Erhvervsakademi Dania i Randers.

Kamp om kineserne

Mandag eftermiddag blev der sat underskrift på samarbejdsaftalen på borgmesterkontoret, da Randers Kommune også er involveret i det kommende turismesamarbejde. Og ifølge Paul Aspinall er netop nu det helt rette tidspunkt at begynde et sådant samarbejde.

- Oplevelsesøkonomien er i vækst. I Kina vil der inden for de næste ti år arbejde 120 millioner mennesker i turismeindustrien. Derfor er det vigtigt at lave en ambitiøs markedsføringsindsats nu, da andre lande også har fået øjnene op for de nysgerrige, men også selektive kinesere, forklarer han.

Det er Casper Tollerud enig i. Han har sit eget rejsebureau med fokus på Kina, taler flydende kinesisk og har boet i landet siden 1999, og han ved derfor, hvad han snakker om.

- Kineserne er nysgerrige på verden, og vi skal tilbyde dem andet end H.C Andersen og den Lille Havfrue. I mine øjne bliver aftalen en game changer, der skal være med til at kvalificere de ønsker og behov, som kineserne har, siger han.

Annonce
Randers For abonnenter

Byggeboom uden ende: Randers får 2400 nye boliger de kommende fem år

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Videoanalyse: Flot præstation burde have givet Randers FC point mod topholdet

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra bittert nederlag i Herning: Central nøglespiller var bedst hos Randers FC

Randers FC

Se højdepunkterne: Et tidligt FCM-mål gjorde det svært for Randers FC i topopgør

Randers

En ødelagt hofte og et usædvanligt iværksætter-gen fik Stevnstrup Løbet op at køre: - Jeg kan slet ikke lade være, lyder det fra kvinden bag

Sport

Se videoen: 600 cykelryttere mindes Chris Anker Sørensen til cykelløb i Hammel

Randers For abonnenter

Formanden for Dansk Cyklistforbund træder i pedalerne, når han skal frem: Hvorfor tage flyet til København, når man kan cykle?

Randers

To sigtelser med fem minutters mellemrum i Randers

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Endnu et pizzeria i vælten: Skimmellignende belægninger giver sur smiley og bøde på 5000 kroner

Tyskland

Live: Folk i kø får lov at stemme efter lukketid - følg gyservalget i Tyskland

Leder For abonnenter

Boligboom: Stop enhver form for pyller og klynk - byg for pokker

Randers For abonnenter

Der er rift om 132 nye lejligheder på Gl. Hobrovej - tre måneder før, de står færdige, er en fjerdedel lejet ud

Danmark For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

Annonce