Annonce
Randers

Daniel har vænnet sig til fælles samtaler online

Gruppechat er ok for STU-elev Daniel Nielsen, men han vil gerne snart tilbage på skolen. Foto: Anne Myrup Pedersen
For den 18-årige STU-elev Daniel Nielsen har det krævet noget omstilling, at han ikke skal møde fysisk ind på sin skole, men i stedet følge undervisningen fra distancen.

Randers: Daniel Nielsen på 18 år har gået på den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse (STU) på CSV i Hald siden august 2019. Han er en del af den såkaldte jobgruppe og fulgte, før han blev hjemsendt, deres outdoor-linje.

Ifølge Daniel Nielsen er det bestemt ikke med hans gode vilje, at han skal undervises hjemme.

- Jeg synes ikke, det er sjovt at være hjemme i så lang tid. De første dage var ok, men så blev det irriterende, og nu håber jeg, at vi snart skal i gang igen, siger han.

Daniel og hans fem klassekammerater har en fast aftale med deres undervisere Maigen Lund og Jørn Sørensen om at mødes online i en fælles chat mandage og torsdage klokken 14. I gruppechatten bliver der samlet op på de opgaver, som eleverne har skullet løse derhjemme. Nogle af opgaverne har været mere klassisk skolearbejde, såsom at se Ultra Nyt på dr.dk eller se et Matador-afsnit, mens andre opgaver har handlet om at få eleverne til at bevæge sig. Et eksempel på det sidste er, at eleverne skal gå 6000 skridt udenfor hver dag og skal dokumentere det med eksempelvis screenshot af en skridttæller.

Det er dog ikke alle opgaverne, der faldt i god jord ved Daniel:

- Jeg var så sur, da jeg fik besked på at se Matador, men nu er jeg i gang, og det er fint at mødes med de andre i vores gruppe og tale sammen om det med vores underviser, fortæller han.

Som underviser Maigen Lund forklarer:

- Det er afgørende, at vi får doseret opgaverne i de rette mængder. For nogen kan det eksempelvis være passende at rydde op og tage opvasken, mens det for andre kan være almindelige skoleopgaver. Det vigtigste er dog, at opgaverne og de faste gruppesamtaler medvirker til, at eleverne kan fastholde en struktur på dagen, hvilket ellers hurtigt kan falde fra hinanden. Og så er det bare positivt at se, hvordan de unge er glade for at se hinanden, også selvom det er i cyberspace.

Gruppesamtalerne tjener samtidig også en anden vigtig funktion for underviserne, der kan gøre sig observationer på elever, der viser tegn på mistrivsel.

- Selvom vi i forvejen har systematiske tryghedsopkald til eleverne enkeltvis, så giver chatten og mødet med de unge os en god mulighed for at følge eleverne, og hvis vi fornemmer, at nogen mistrives, så får de et ekstra opkald bagefter, siger Maigen Lund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Torsdagens færdselulykke ved Harridslev: 28-årig motorcyklist ramt af 57-årig bilist

Annonce