Annonce
Debat

Danmark skal fortsat være i førertrøjen i fødevaresektoren

Læserbrev: Landbrugsforhandlingerne har været i gang i månedsvis, og vi kæmper fortsat en kamp for fødevaresektoren. Sammen med resten af blå blok vil vi sørge for, at Danmark bliver hele verdens fødevarelaboratorium. Danmark er god til både konventionelt landbrug og innovative løsninger, som gør sektoren mere bæredygtig. Ja, vi har faktisk en af verdens mest bæredygtige fødevareproduktioner i verden, og det skal vi fortsætte med.

Når vi ser frem til 2050, så er vi over 10 milliarder mennesker på jorden, og dét kræver nye løsninger. Vores viden og innovative forskning kan skabe et gennembrydende aftryk i fødevaresektoren, og det har vi brug for. Vi står derfor i en særligt vigtig tid lige nu, fordi vi skal afgøre, hvilken retning dansk landbrug skal bevæge sig henimod.


Annonce

Vores viden og innovative forskning kan skabe et gennembrydende aftryk i fødevaresektoren, og det har vi brug for.


Landbrugsforhandlingerne spidser til, og vi oplever desværre en rød blok, som gerne vil afvikle landbruget i Danmark i stedet for at udvikle det. Det er dybt beklageligt, både for de løsninger, vi i dag har, og dem, vi kommer til at lave i fremtiden, fordi Danmark kan virkelig gøre en forskel ved at rådgive andre lande om den grønne omstilling. Ja, det er faktisk dybt beklageligt af mange årsager. Fødevaresektoren holder i alt 350.000 danskere beskæftiget i Danmark, landbruget udgør en af vores største eksportproducenter, og så er der selvfølgelig den grønne omstilling.

Jeg forstår, at rød blok hellere vil se resultater i dag end i morgen, men vi bliver nødt til at udvikle på vores nuværende muligheder for at undgå at lukke endnu et erhverv ned i Danmark. Danmark er og har altid været et landbrugsland, og vi vil kæmpe for, at vi fortsætter som det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Kunsttrappe og rullende trappe

Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce