Annonce
Sport

Danmark tabte testkamp: Vi blev ikke meget klogere i målmændenes mareridtskamp

Emil Nielsen havde vanskelige arbejdsforhold i 30 minutter mod Norge, hvor han blev passeret 21 gange. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Emil Nielsen og Kevin Møller havde dårlige arbejdsforhold, Mikkel Hansen viste klassen, og Mathias Gidsel ser ud til at få mere end blot en perifer rolle ved VM. Det var nogle af de ting, der sprang i øjnene, da Danmark tabte lørdagens testkamp mod Norge med 34-36.
Annonce

KOLDING: Hvis Emil Nielsen og Kevin Møller har ringet til arbejdstilsynet efter lørdagens landskamp mod Norge, er det forståeligt.

Mens Niklas Landin fik en fridag kæmpede de to danske målmænd om at bevise over for landstræner Nikolaj Jacobsen, hvem der skal være reserve for Landin, når VM begynder i den kommende uge.

De havde vanskelige arbejdsforhold.

Norge indledte kampen i noget, der lignede stærkest mulige opstilling, Danmark eksperimenterede lystigt i begge ender af banen, og de danske forsvareres primære opgave så ud til at være at undgå skader.

KAMPEN I TAL

Danmark-Norge 34-36 (17-21)

Stillinger undervejs: 0-1, 3-3, 6-11, 9-16, 16-19, 17-24, 23-29, 33-35

Målscorere, Danmark: Mikkel Hansen 10 (7), Johan Hansen 5, Emil Jacobsen 5 (2), Mathias Gidsel 3, Lasse Andersson 2, Simon Hald 2, Magnus Landin 1, Anders Zachariassen 1, Magnus Saugstrup 1, Lasse Svan 1, Mads Mensah 1, Jacob Holm 1, Nikolaj Læsø 1

Topscorer, Norge: Sander Sagosen 10 (5)

Udvisninger: Danmark 4, Norge 7

Tilskuere: 0

Danmark indledte med en noget alternativ startformation. De to GOG'ere, Mathias Gidsel og Emil Jacobsen, indledte kampen på henholdsvis højre back og venstre fløj.

Mens Jacobsen formentlig kun spiller en stor rolle, indtil Magnus Landin har genvundet de fem kilo og 20 procents styrke, 14 dages coronaisolation har kostet ham, ser Gidsel derimod ud til at få mere end blot en perifer rolle ved det forestående VM.

Højrebacken viste fra begyndelsen sine evner i den kontrafase, han kender så godt fra sin klub, og hans evne til at sætte tempo i angrebsspillet blev også vist frem. Defensivt ser det mere skrøbeligt ud, når Gidsel dækker op over for nogle af spillets bedste. Lørdag aften huserede Sander Sagosen, Gøran Johannesen og Christian O' Sullivan på skift ovre hos Gidsel.

Emil Nielsen fik den første halve time i målet, men der var ikke mange af mirakelredningerne fra Nantes, der var kommet med i sportstasken til Kolding. Det var svært for Nielsen at imponere landstræneren. Han burde have haft flere redninger, men det var også umuligt, når Norge gang på gang kom brusende mod ham efter en dansk fejl i angrebsspillet. De blev straffet benhårdt.

Danmark var bagud med hele syv mål - 9-16 - allerede i første halvleg, hvor Mikkel Hansen viste sit tårnhøje niveau og holdt Danmark inde i kampen. Paris-spilleren satte syv stensikre straffekast i nettet, scorede yderligere to mål og strøede om sig med gode bolde til medspillerne i en første halvleg til topkarakter.

Annonce

Debut til Læsø

Efter pausen var det Mads Mensah og Nikolaj Læsø og senere Lasse Andersson, der gjorde Gidsel selskab i bagkæden. Jacob Holm havde sporadisk være på banen for at give prøver på de evner, han viste så flot frem i torsdagens kamp. Landstræneren ved, hvad han kan få fra Holm. Der var ingen grund til at se mere.

Så var det mere spændende at se, hvad Nikolaj Læsø kunne komme med. Aalborg-spilleren fik debut, og han scorede sit første landskampsmål ni minutter efter pausen. Ned i gulvet til højre for Kristian Sæverås. Det kan han.

Defensivt tog Læsø også godt fat. Blandt andet ved at give Bjarte Myrhol igen og tiltrække sig dommernes opmærksomhed og kort efter også en udvisning. Han lod sig lokke og bed på Myrhols krog.

Kevin Møller indledte sin halvleg i målet med at redde et straffekast fra Sander Sagosen, som dog fik riposten og scorede. Ellers fik heller ikke han fandt i det store mod et norsk hold, der holdt Danmark på afstand gennem anden halvleg. Men han fik fat i noget mere end Emil Nielsen og ligner en førstereserve til Niklas Landin.

Kampen var en typisk sidste testkamp inden en slutrunde, og det var ikke meget, man for alvor blev klogere på i løbet af en times håndbold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Annonce