Annonce
Sport

Danmark tog det hele i Cardiff

Nicolai Jørgensen scorede til 1-0 for Danmark på Cardiff Stadium. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

Nicolai Jørgensen og Martin Braithwaite stod for målene fredag aften i Cardiff, da det danske landshold vandt med 2-1 over Wales - og dermed sikrede sig førstepladsen i Nations League-gruppen.

Annonce

FODBOLD: Et udsolgt Cardiff Stadium, udsolgt, 33.000 tilskuere, en del flere walisere end danskere. Og en fodboldkamp på godt og ondt. Sådan er det med fodbold.

Godt: Danmark gjorde, hvad de skulle, vandt 2-1, målscorere Nicolai Jørgensen og Martin Braithwaite, og nappede dermed den samlede førsteplads i deres Nations League-gruppe for næsen af Wales.

Ondt: At det efter 2-0-scoringen i det 88. minut alligevel skulle blive så spændende i slutfasen, hvor Gareth Bale reducerede og skabte nyt håb for et walisisk comeback. Det var unødvendigt.

Og derudover: At se så mange skuffede walisere, der ellers skabte en gåsehudsfremkaldende atmosfære, traske slukørede hjem efter 90 minutter, hvor deres helte i røde trøjer aldrig rigtig fandt melodien, ikke fik lagt det pres, der i moderne tider skal til for at ryste det danske A-landshold, og som kunne have modsvaret den forrygende kulisse folk på stadion skabte.

Den var af international klasse.

Wales er først og fremmest et rugby-land. Og fredag aften spillede de nationale fodboldhelte godt nok på et fyldt stadion, men rugby-brødene, der lørdag møder Tonga, kan se frem til at spille for over det dobbelte antal på Principality - tidligere Millenium - Stadium tæt på bymidten.

Sådan er det i Wales, Rugby er storebror, selvom landsholdsfodbolden langt om længe har fået medvind, foreløbigt kulminerende med forrige års semifinale-plads ved EM-slutrunden.

Nations League

Wales-Danmark 1-2 (0-1)

42. 0-1 Nicolai Jørgensen. 88. 0-2 Martin Braithwaite. 89. 1-2 Gareth Bale.

Danmark: Kasper Schmeichel - Henrik Dalsgaard, Anders Christensen, Mathias Zanka Jørgensen, Jens Stryger Larsen - Lasse Schöne/79. Lukas Lerager, Christian Poulsen, Thomas Delaney - Yussuf Poulsen, Nicolai Jørgensen/70. Kasper Dolberg, Martin Braithwaite

Dommer: Ivan Kruzliak, Slovakiet

Advarsler: Tom Lawrence, Ethan Ampadu og Ashley Willimas, Wales. Henrik Dalsgaard, Kasper Dolberg og Thomas Delaney, Danmark.

Tilskuere: 33.000 på Cardiff Stadium

Dermed går Danmark forbi Wales inden holdets sidste gruppekamp på mandag mod Irland, og vinder gruppen.

Annonce

God walisisk start

Danmark startede med Chelseas Anders Christensen i det centrale forsvar ved siden af Mathias Zanka Jørgensen, Henrik Dalsgaard og Jens Stryger Larsen på de to backs, en forventet midtbane bestående af Thomas Delaney, Lasse Schöne og Christian Eriksen, og helt fremme Martin Braithwaite og formstærke Yussuf Poulsen på hver sin side af Nicolai Jørgensen, der også endelig ser ud til at have genfundet gnisten i Feyenoord.

Det var holdet, der skulle gøre det: Sparke Danmark til tops i Nations League Bs gruppe 4 og dermed sikre oprykning til det fineste selskab, A-laget, hvor alle de hårdeste drenge leger med hinanden.

Og de mødte et hjemmehold, der efter to kampes fravær havde Real Madrid-stjernen Gareth Bale tilbage på holdet, hvor også veletablerede Premier League-navne Aaron Ramsey, Joe Allen og anfører Ashley Williams var at finde.

For Wales talte kun én ting - en sejr - så det var frem over det velplejede græs fra første fløjt denne milde efterårsaften i Cardiff.

Fuld gevinst og de ville løbe med førstepladsen, uafgjort ville kræve hjælp fra de ingenlunde frygtindgydende irere på mandag i Aarhus, mens en dansk sejr over Wales ville betyde, ja, dansk gruppesejr.

Banen kridtet op. Og danskerne viste sig altså stærkest, selvom det var hjemmeholdet, der tidligt tog teten og frem mod de sidste ti minutter af første halvleg også kom frem til de største chancer, hvoraf de nok burde have scoret på et par stykker.

Ikke mindst Gareth Bale kunne have været skarpere og headede efter 35 minutter i helt fri position ved bagerste stolpe forbi Kasper Schmeichel, men også snert forbi det danske mål. Publikum løftede i én kollektiv bevægelse rumperne fra de kolde plasticsæder, armene op; alle så en walisisk føring, men satte sig skuffede ned igen.

Hvordan headede han den forbi, blev der mumlet.

Annonce

Næsten prop i

Og herfra var det som om, at danskerne, der indtil da ikke havde været nævneværdigt farlige - udelukkende havde budt ind med upræcise forsøg fra distancen fra Eriksen, Delaney og Schöne - vågnede op til dåd, tog advarslen fra Bales misser seriøst, begyndt at stemple ind rent offensivt.

Det kastede indenfor for få minutter gode muligheder af sig tæt under mål til både Thomas Delaney og Yussuf Poulsen, og da sidstnævnte erobrede bolden foran eget felt efter en dødbold til hjemmeholdet, gik det pludselig meget hurtigt den anden vej, dansk omstilling, Delaney til Poulsen og så en førstegangsaflevering i dybden til en Nicolai Jørgensen i fuldt firspring.

Jørgensen kold som en walisisk fårehyrdes tud en regnfuld efterårsdag, ind under målmand Wayne Hennessey: Danmark i front.

Tavshed fra flertallet, men en fest under klaphatten blandt de få hundrede danske fans nede i det ene hjørne af stadion.

Og herfra vidste man jo næsten - med gæsternes defensive statistik i inderlommen, kun to indkasserede mål i hele 2018 - hvilken vej, det ville gå. Danskerne stod solidt på banen og gav ikke mange rum væk, og når de gjorde, var Kasper Schmeichel en sikker sidste skanse, diskede op med et par deciderede pragtredninger.

Og da Martin Braithwaite med to minutter tilbage af den ordinære spilletid - efter et dansk indkast - flugtede bolden i nettet til 2-0, lignede det en afgørelse. Det var det også. Næsten.

Gareth Bale snød kort efter den danske forsvarslinie, løb fri, rundede Schmeichel og reducerede. Og der kom puls i opgøret igen.

Men løbet var kørt, Danmark var bedst i Cardiff, og rykker med sejren på 2-1 dermed op i Nations Leagues A-liga.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce