Annonce
forside

Danmarks Bedste Bøfsandwich er helt i skoven: Rasses Skovpølser er danmarksmester i brun sovs

Danmarks bedste bøfsandwich serveres i skoven ved Skanderborg. Fotos: Kim Haugaard og De Brune Riddere
Danmarks Bedste Bøfsandwich 2019 bliver ifølge De Brune Riddere lavet ved Dyrehaven i Skanderborg.

SKANDERBORG: Hvis du skal have den bøfsandwich, der det næste års tid kan prale af at være Danmarks Bedste, så skal du en tur til skovene lige syd for Skanderborg. Det er nemlig Rasses Skovpølser, der kan bryste sig af titlen "Danmarks Bedste Bøfsandwich 2019."

- Vi må konstatere, at hver gang vi tror, at topniveauet for hvor meget smag, fagkundskab og brun magi man kan inkorporere i en bøfsandwich er ramt, så bliver vi igen og igen positivt overraskede. Med en perfekt smagsbalanceret kvalitetsbøfsandwich, der rammer fuld plade med alle fem nomineringer, hæver Rasses således niveauet. Vi kvitterer for en tur i det brune himmerige med at uddele en topkarakter. Imponerende og yderst velfortjent, lyder det i afgørelsen fra De Brune Riddere, der hvert år i januar uddeler prisen.

Sidste år vandt Kohalen i Jægergårdsgade prisen, men de må i år se sig henvist til en tredjeplads, overgået af Vestre Baadlaug i Aalborg og altså Rasses Skovpølser. Det var dog ifølge De Brune Riddere en meget tæt kamp.

- Kohalen har på ingen måde serveret noget, der ikke var lige så godt som deres vindende bøfsandwich i 2018, men vi er virkelig nede i marginalerne for at skille disse tre bøfsandwiches fra hinanden. Imponerende højt niveau fra alle tre, som det hedder i pressemeddelelsen, der ledsager kåringen.

Folkene bag bøfsandwichens Michelin-guide tæller folk indenfor så forskellige fag som madblogs, biokemi, musik og møbelsnedkeri, og de har præmieret bøffer, boller og brun sovs siden 2012.

Annonce

Øvrige priser

Udover hovedprisen Danmarks Bedste Bøfsandwich, er følgende priser også blevet uddelt:

  • Danmarks mest kælne brune sovs: Rasses Skovpølser, Skanderborg
  • Danmarks svedigste løg: Vestre Baadelaug, Aalborg + Rasses, Skanderborg
  • Danmarks frækkeste boller: Kohalen, Aarhus + Panorama, Silkeborg
  • Danmarks mest flabede hakkedreng: Rasses Skovpølser, Skanderborg
  • Danmarks syndigste syltevarer: Rasses Skovpølser, Skanderborg
Sådan ser den ud - Danmarks Bedste Bøfsandwich anno 2019. Foto: De Brune Riddere
Helt ude i skoven, ved dyrehaven i Skanderborg, ligger Rasses Skovpølser. Billedet her er fra 2008, så vi kan ikke garantere, at der ser helt sådan her ud i dag - men de laver altså Danmarks Bedste Bøfsandwich anno 2019. Foto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Overarbejde er også en mulighed

Efter en nedslående lang årrække, hvor boligbyggeri i større stil var noget, vi misundeligt så, når vi passerede havnearealerne i Aalborg, Aarhus, Horsens, Vejle, Kolding, Fredericia, Odense og andre mere eller mindre sammenlignelige byer, er byggeboomet nu endelig kommet godt i gang her hos os, her i Randers. De seneste dages nyheder om mulighed for 230 nye boliger på Møllestensgrunden i Vorup og 170 nye boliger på Nordskellet i Helsted, om de første seks indflytninger i mere end 1000 boliger i Sporbyen i Dronningborg, om rekordmange ansøgninger om byggetilladelse i Randers Kommune i 2019 er overordentlig opløftende læsning. Knap så opløftende læsning er det, at den kommunale reaktion på 1600 ansøgninger om byggetilladelse i 2019 og et ekstraordinært boom i årets sidste kvartal er en advarsel om, at investeringslystne borgere, heriblandt sandsynligvis nye skatteydere, må forvente længere sagsbehandlingstid i de kommende måneder. "Det håber vi på forståelse for," slutter Randers Kommune i en pressemeddelelse, der ellers jubler over den glædelige situation, der omsider er opstået i den kronjyske hovedstad. Men nej, det har vi aldeles ingen forståelse for. Nu har vi ventet i årevis på, at private borgere såvel som professionelle investorer ville kaste deres kærlighed på vores by, og når det så endelig sker, så skal vi have forståelse for, at vores kommune, vores fællesskab, forsinker vores fælles vækst. Aldrig i livet. Nul forståelse herfra. Derimod har vi en klar forventning om, at den kommunale forvaltning - meget gerne med politikernes hjælp - finder løsninger og får færdigbehandlet nogle byggesager i en fart. Det kan kun gå for langsomt. Det er vigtigere at få spaden i jorden i den virkelige verden, end det er at spare på lønkontoen for byggesagsbehandlere på Laksetorvet. Hvis ikke der fra de seneste år findes noget opsparet energi i de kommunale kroge, må vi ansætte nogle flere hænder, der kan få byggesager over rampen i en ruf. Overarbejde er også en mulighed. Der er attraktive byggerunde i andre kommuner end vores. Vi må ikke satse på, at byggemodne borgere gider vente på en grund i Randers.

Annonce