Annonce
Randers

Danmarks bedste studiebyer er fundet: Randers er nummer fire

De gode outdoor-faciliteter i Randers er medvirkende til byens topplacering. Foto: Randers Kommune
I en ny undersøgelse, der har opgjort de bedste studiebyer i landet, figurerer Randers på en flot fjerdeplads.
Annonce

Randers: Når mange tusinde unge skal søge ind på deres uddannelser inden længe, kan de passende overveje, om det skal være i Randers. Ifølge en ny undersøgelse fra søgeportalen Studentum.dk er den kronjyske hovedstad nemlig landets fjerdebedste studieby, kun overgået af Aarhus, København og Aalborg.

Det skriver Finduddannelse Danmark i en pressemeddelelse.

Resultatet af undersøgelsen er blevet til på baggrund af syv parametre: Boligpriser, tryghedsfølelse, byens omdømme, skolernes omdømme, karrieremuligheder, natur og studiepenge. Rangeringen af byerne skal hjælpe de studerende med at vælge den rette studieby.

- Vi tror på, at vores ranking kan være med til at studerende finder netop det studiemiljø og den by, der er rigtig for dem, siger Studentum.dk's direktør, Jesper Petersen.

Annonce

Billige boliger

En af de vigtigste grunde til Randers' flotte placering er ifølge Finduddannelse Danmark, at boligerne i byen er billige i forhold til de større studiebyer.

Hvis man vælger at bo i Randers i stedet for Roskilde, der er den dyreste af de 21 byer i undersøgelsen, kan man spare 162,8 kroner per kvadratmeter.

Også i Østjylland er der penge at spare, hvis man bosætter sig i Randers frem for Aarhus. I Aarhus koster en 40 kvadratmeter stor lejlighed i gennemsnit 5.324,4 kroner, mens prisen i Randers vil ligge på lige over 3.000 kroner. I alt er der 2.296,4 kroner at spare ved at flytte til Randers, og det er ifølge Finduddannelse Danmark en mærkbar forskel, når man er på SU.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Henrik Knudsen efter selvmord i Elvis-familie: I den verden er der kun en ting, der tæller. Succes

Randers

Memphis Mansion tynget af Mandelas datters død: - Hun var sådan et sødt menneske

Annonce