Annonce
Navne

Danmarks Brigitte Bardot er død

Fra tidligt i karrieren tiltrak Vivi Bak sig naturligt opmærksomhed. Som da hun foreksempel i 1958 optrådte i mini-bikini og gennemsigtig natkjole ved Køges store karneval, hvor hun kørte gennem byen med den lokale politimester Vagn Bro.

Dødsfald. Det sprudlende 60er-ikon, modellen, skuespilleren og sangerinden Vivi Bak vejede kun 35 kilo ved sin død

Mandag døde den 73-årige model, sanger og skuespiller Vivi Bak i sit hus på Ibiza efter længere tids sygdom af komplikationer forårsaget af hjerte-kredsløbssygdomme, skriver den tyske avis, Der Bild.

Annonce
Fra tidligt i karrieren tiltrak Vivi Bak sig naturligt opmærksomhed. Som da hun foreksempel i 1958 optrådte i mini-bikini og gennemsigtig natkjole ved Køges store karneval, hvor hun kørte gennem byen med den lokale politimester Vagn Bro.

Op gennem 60erne og 70erne betog den smukke danske blondine et stort publikum i Danmark og Tyskland med sin yndefulde og ligefremme sødme. I film, teater og på plader.

Vivi Bak, der i tyske medier blev kaldt 'Den danske Brigitte Bardot' var gift med den populære tyske skuespiller Dietmar Schönherr fra 1965 til sin død.

I mere end 47 år var parret uadskillelige.

Mandag fandt Schönherr sin hustru død. I sin yndlingssofa i deres hus på den spanske ferieø.

»Hun havde tabt 17 kilo,« fortæller hendes ægtemand til den tyske avis, der oplyser, at Dietmar Schönherr straks kontaktede parrets læge, der konstaterede, at Vivi Baks liv ikke stod til at redde.

Hendes ægtemand sagde tidligere på året, at han regnede med, at hustruen ikke havde langt igen.

»Det er med stor sorg, jeg må konstatere, at Vivi nok ikke kan klare det meget længere.«

På det tidspunkt vejede den 1,68 meter høje skuespiller Bak kun 35 kilo, sagde Dietmar Schönherr til Der Bild, og fortalte endvidere, at han i sidste del af hustruens sygdomsperiode ofte lavede suppe til hende, fordi flydende kost stort set var det eneste, hun kunne indtage.

Under indlæggelsen på et hospital på Ibiza, hvor parret havde et hus, blev Vivi Bak således også madet intravenøst i perioder. Hvilket sandsynligvis har medvirket til det voldsomme vægttab sammen med et svækket immunforsvar.

Vivi Bak led desuden af osteoporose, som er en smertefuld knoglesygdom, hvor patienten har skrøbelige eller porøse knogler. En sygdom, der blev forværret ved et fald for nogle år siden.

Vivi Bak begyndte sin karriere som ung model og sangerinde i midten og slutningen af halvtredserne, og blev op gennem 60erne kendt som en sprudlende skuespillerinde, der ofte spillede den kønne pige med stor ynde og charme i en række lystspil som 'Soldaterkammerater Rykker ud', 'Elsk din næste' og 'Nyhavns glade gutter'.

I 1965 giftede hun sig i dybeste hemmelighed med den populære tyske skuespiller og entertainer Dietmar Schönherr, der blev hendes store kærlighed - og vice versa.

Parret bosatte sig i Tyskland, hvor Vivi Bak blev en stor stjerne. I 1969 føjede hun tv-vært til sit cv, og indtil 1972 var hun vært på det populære ZDF-program 'Wünsch Dir Was', der blev set af 30 millioner tyskere uge efter uge i næsten tre år.

I Danmark var hun nær ven med Otto Brandenburg, som hun også optrådte sammen med på teater og musikscenen. Så sent som 1980 indspillede Brandenburg og Bak albummet 'Vores gade' sammen.

Vivi Bak var født i 1939 i gaden Åbenrå midt i København, og var egentlig uddannet frisør.

Udover de danske film hun lavede i 60erne, indspillede hun en lang række plader og film i Tyskland gennem 70erne og 80erne.

Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold For abonnenter

Reportage fra overlevelsesdrama: Håbet lever stadig i Helsted

Annonce