Annonce
Randers

Danmarksmester-eleven i biologi er fra Randers: - Jeg havde en lille hjemmebanefordel

Markus Villum Grevsen vandt onsdag DM i Fagene i biologi. - Jeg synes, det er virkelig fedt, at jeg vandt i et fag, som jeg så godt kan lide, siger han. Pressefoto
Årets finale i DM i Fagene blev onsdag afviklet på Dokk1 i Aarhus. En lokal 9. klasses elev løb med sejren i biologi. Nu vil han være biokemiker.
Annonce

Randers: Onsdag sluttede 10.000 skoleelevers konkurrence, DM i Fagene, på Dokk1 i Aarhus. Her tørnede de 450 skarpeste 7., 8.- og 9.-klasseselever sammen til landsmesterskaberne for at konkurrere i fagene dansk, matematik, biologi, historie, engelsk og den tværfaglige holdkonkurrence. I alt var der over 1000 tilskuere og deltagere forsamlet på Dokk1.

I biologi blev Markus Villum Grevsen, som går i 9. klasse på Forberedelsesskolen i Randers, kåret som danmarksmester. Han syntes selv, at han havde en lille hjemmebanefordel, fordi det var Randers Regnskov, som stod bag spørgsmålet til biologi-opgaven.

- Jeg har nok været i regnskoven 50 gange, så jeg genkendte flere af dem, som var der, siger Markus Villum Grevsen.

Klokken 10.30 begyndte den to timer lange prøve, hvor eleverne skriftligt skulle besvare en række spørgsmål og underspørgsmål. For biologideltagerne tog den udgangspunkt i Randers Regnskovs regnskovsområde i Bigai. Til at præsentere opgaven kom biologen Asser sammen med en levende slange, skorpion og fugleedderkop.

Markus var ikke nervøs, bedyrer han.

- Jeg tog det stille og roligt. Jeg har været til mange prøver, så det er jeg vant til, siger han.

Blandt andet går hans klasse til terminsprøver i denne uge.

-Før tænkte jeg, at jeg ville være atomfysiker eller biokemiker. Men efter at jeg vandt igår, tænker jeg, at jeg vil være biokemiker, fordi jeg rigtig godt kan lide både kemi og biologi

Markus Villum Grevsen, vinder af DM i biologi

Annonce

Forventede ikke at vinde

Alligevel regnede han ikke med at vinde. Heller ikke selvom hans venner havde joket med det.

- Jeg kiggede rundt på de andre, og jeg syntes, de så meget fokuserede ud, så jeg troede ikke, at jeg ville vinde, forklarer Markus Villum Grevsen.

Han mener også kun, at han havde fordel af sit meget store kendskab til Randers Regnskov i et enkelt spørgsmål.

I opgaven skulle eleverne gå i dybden med biodiversitet og besvare spørgsmål som: "Hvorfor er biodiversitet vigtigt?" Og: "Hvordan formidler man naturen på en spændende måde?"

Deltagerne blev udfordret på deres biologifaglige færdigheder og deres evne til at løse opgaven kreativt. Det var Markus altså den bedste til, og der blev sagt følgende om hans løsning:

- Det var godt og præcist fagsprog, og eleven udviste god biologifaglig viden, stor forståelse for den naturvidenskabelig metode og har en god evne til at konkludere på baggrund af egne undersøgelser.

Eleverne blev bedømt af fagpersoner, som vurderede på følgende tre kriterier: Det faglige niveau, kreativiteten i opgaveløsningen og elevernes innovative tankegang.

Markus Villum Grevsen er rigtig glad for at have vundet i et fag, som interesserer ham så meget.

- Før tænkte jeg, at jeg ville være atomfysiker eller biokemiker. Men efter at jeg vandt onsdag, tænker jeg, at jeg vil være biokemiker, fordi jeg rigtig godt kan lide både kemi og biologi, forklarer han.

DM i Fagene

DM i Fagene afvikles af Danske Skoleelever og er Danmarks største konkurrence i skolens fag (Dansk, engelsk, matematik, biologi, historie og en tværfaglig holdkonkurrence) for 7.-9. klasse. Eleverne tilmelder sig ved at løse en række caseopgaver i deres yndlingsfag, og de bedste elever fra hver region går videre til landsmesterskaberne, som er et live event i Aarhus. Alle opgaverne bygger på rigtige virksomheders reelle udfordringer. Bag DM i Fagene er et konsortium bestående af i alt 12 organisationer, virksomheder og kommuner. Læs mere på www.dmifagene.dk

Casevirksomheder

DR - Danmarks Radio (Dansk)
Randers Regnskov (Biologi)
Salling Group (Matematik)
Nationalmuseet (Historie)
Dansk Video Tekst (Engelsk)
Landbrug & Fødevarer (Hold)

- Mine venner og jeg var lige ved at dø af grin, da de råbte mit navn oppe fra podiummet, husker Markus Villum Grevsen. Vennerne havde da også på forhånd lavet sjov med, at han nok ville vinde. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Overfaldet af vilde køer: 67-årig kvinde hårdt kvæstet på Helgenæs

Annonce