Annonce
Navne

Dansk AM Hub får bæredygtigt bestyrelsesmedlem

Gitte Buk Larsen er indtrådt i bestyrelsen for Dansk AM Hub. Pressefoto
Annonce

Gitte Buk Larsen er pr. 1. januar 2021 indtrådt i bestyrelsen for Dansk AM Hub, der er Danmarks nationale samlingspunkt for Additive Manufacturing (AM)/3D-print og arbejder med at gøre Danmark verdensførende i at bruge AM til mere bæredygtig produktion.

Gitte Buk Larsen har de seneste 12 år siddet som forretningsudviklings- og marketingchef i familiens virksomhed Aage Vestergaard Larsen A/S. Virksomheden forvandler årligt 15.000 ton plastik til granulat, så plastikken kan få nyt liv i nye produkter – og der er hele tiden nye udviklingsprojekter i støbeformen, og virksomheden arbejder blandt andet nu med at lave granulatet til ruller med filament af genanvendt plastik på, der kan blive til nye innovative produkter i en 3D-printer.

- Forventningen er, at 50 procent af verdens plastikvarer om 20 år vil blive produceret med 3D-teknologi. I Dansk AM Hub er det et mål, at Danmark skal blive et af verdens ledende lande indenfor genanvendelse af plast ved brug af industriel 3D-print. Danmark har en stærk plastindustri, og Gitte har meget stor erfaring med genanvendelse, cirkulære løsninger og bæredygtig produktion, siger bestyrelsesformand i Dansk AM Hub, Tue Mantoni og tilføjer:

- Vi er meget glade for, at hun har sagt ja til at være en del af Dansk AM Hub og dermed bidrage til at gøre dansk industri mere bæredygtig.

Gitte Buk Larsen har næsten fået modermælken serveret i en flaske af genanvendt plastik og har i dag brugt sammenlagt 18 år i familievirksomheden, som hendes far grundlagde i 1972.

- Vi har genanvendt plastik siden da, så i bund og grund gør vi det, vi altid har gjort – bare med noget ny og spændende teknologi i form af AM og 3D-print, siger Gitte Buk Larsen og taler passioneret om bæredygtighed og cirkulær økonomi:

- AM og 3D-print fortjener mere opmærksomhed, da der er stort potentiale og gevinster, som ikke er muligt andre steder. Der er for eksempel mindre spild, og det gælder både produktion i plast og metal. Det er en spændende verden, som jeg glæder mig til at sætte mit aftryk – eller print på.

Ud over sin nye bestyrelsespost i Dansk AM Hub er hun også bestyrelsesformand i Aage Vestergaard Larsen A/S og har flere poster i blandt andet Plastindustrien og i Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling (NVE).

Gitte Buk Larsen er udpeget til bestyrelsen af Industriens Fond, som har initieret og udviklet Dansk AM Hub.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Michael Aastrup forsvarer sig efter Dubai-tur med kæresten: - Rejsen var arbejdsmæssigt relevant

Randers FC For abonnenter

Minut for minut: Ungt Randers FC-hold spillede uafgjort i Kolding

Randers

Falske bank- og NemID-folk svindlede ældre kvinder: - En person fra Kina har forsøgt at hæve 20.000 kroner

Annonce