Annonce
Udland

Dansk børnehjem plyndret i Nigeria

Et danskstiftet børnehjem for såkaldte heksebørn i Nigeria blev natten til lørdag udsat for et voldeligt røveri.

NIGERIA: Det danske børnehjem African Childrens Aid Education and Development Foundation i Nigeria blev natten til lørdag plyndret af 15 bevæbnede mænd, som overfaldt børnene og de ansatte.

Annonce

Børnehjemmet drives af organisationen DINNødhjælp. Stifter og direktør Anja Ringgren Lovén fortæller på DINNødhjælps Facebook-side, at røverne klokken 02 trængte ind på børnehjemmet, hvor de stjal alt af værdi.

»Vores ansatte blev alle sammen tvunget til at ligge ude foran på jorden med hovedet ned, imens røverne tog alt, hvad vi ejede. Møbler, TV, de iPads, som er blevet doneret, pengene i vores pengeskab og telefoner. Hele vores kontor er rippet, alt er simpelthen væk,« skriver hun.

De mistede genstande er dog ikke det eneste, der vækker uro og vrede hos Anja Ringgren Lovén.

»At vi har mistet alle vores ting, er ikke det værste. Imens røverne rev vores TV og så videre ned fra væggene, blev to af vores ældste piger voldtaget på et værelse,« fortæller hun, men forsikrer samtidig at personalet og resten af børnehjemmets børn i hvert fald fysisk er uskadte.

Børnehjemmet, der drives for midler indsamlet af DINNødhjælp, hjælper børn, der beskyldes for at være hekse, og derfor tortureres og udstødes, ofte af deres egen familie.

Organisationen arbejder for at oplyse befolkningen i Nigeria og nedbryde den overtro, der får familierne til at beskylde børnene for at være hekse, og som hvert år koster mange børn livet. Alt organisationens arbejde og hele børnehjemmet er oprettet for donerede midler.

»Det her er så seriøst, at jeg ikke ved, hvad jeg skal skrive. Alt, hvad vi har bygget op, skal vi starte helt forfra med. Jeg er helt knust,« skriver Anja Ringgren Lovén, som i øjeblikket opholder sig i Danmark.

Berlingske Nyhedsbureau har forgæves forsøgt at få en kommentar fra DINNødhjælp.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Tidligere Visit Randers-ansat bliver vigtig brik i ny turisme-satsning

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];