Annonce
Randers

Dansk Byggeri jubler: Flere genbrugspladser holder længe åbent

Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Det er Dansk Byggeri godt tilfreds med. Det betyder nemlig, at det er lettere for deres medlemmer at komme af med byggeaffald i yder-tiden.

Østjylland: Otte af de østjyske kommuner har gjort det lettere for virksomhederne at slippe af med med mindre mængder affald på en genbrugsplads.

Det betyder, at mindst en lokal genbrugsplads i hver af kommunerne holder åbent helt fra klokken 7.00 til klokken 17.00, så man kan komme ind og af med affaldet.

- Kommunerne har været lydhøre over for virksomhedernes ønsker om længere åbningstider, og det kan vi kun være tilfredse med. Det er er erhvervsvenlighed, siger formand for Dansk Byggeri Østjylland, Michael Ancher i en pressemeddelelse fra Dansk Byggeri.

I den peger han også på, at genbrugsplad­serne ikke udelukkende skal kunne mod­tage byggeaffaldet, men også sikre en sortering, som gør det muligt at genan­vende mere af affaldet.

- Affald er også en ressource, som kan bruges igen. For eksempel skal murstenene fra de bygninger, som pædagoguddannelsen i Aarhus tidligere lå i, bruges til at bygge nye boliger i Ørestaden i København. Hvis vi skal genanvende endnu mere affald, så er det nødvendigt at sikre, at sorteringen på genbrugspladserne er i orden, og her har kommunerne en stor opgave, siger han.

Foruden at flere og flere genbrugspladser har åbent i både ni og ti timer i døgnet, er der også flere steder i landet, hvor der er døgnåbne genbrugspladser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Betjentsøn bragede ind i Diana: - Politiet skjulte sandheden og jeg blev dømt

Annonce