x
Annonce
Indland

Dansk EM-helt sendte Danmark på vinderkurs

Mini Wolff/Ritzau Scanpix

Ole Qvist, som tirsdag 25. februar runder 70 år, fik sent debut på landsholdet, men blev EM-helt i 1984 med en feberredning, der sendte Danmark i semifinalen.

Bagud 1-2 mod Belgien så det sort ud for det danske fodboldlandshold under EM i 1984.

Annonce

Men en fantastisk redning af et lige så fantastisk forsøg fra belgiske Erwin Vandenbergh holdt Danmark inde i kampen, som danskerne vandt 3-2 og dermed spillede sig i semifinalen.

Manden bag redningen var Ole Qvist, der tirsdag den 25. februar fylder 70 år.

Og den legendariske målmands præstation den junidag i 1984 er af flere blevet kaldt for udslagsgivende for den udvikling, som landsholdet efterfølgende undergik.

Ole Qvist var 29 år, da han i 1979 debuterede på A-landsholdet.

KB-målmanden konkurrerede i de følgende fem år med Ole Kjær og Troels Rasmussen. Og kort før EM i Frankrig i 1984 blev Qvist gjort til førstemålmand af den daværende landstræner, Sepp Piontek.

Qvist vogtede også målet, da det danske fodboldlandshold spillede sin måske bedste kamp i historien i det legendariske opgør grundlovsdag i 1985, hvor Danmark tæmmede den store bjørn fra Sovjet og vandt 4-2 i Idrætsparken.

Men Ole Qvist var degraderet til andetvalg ved VM i Mexico i 1986, og samme år spillede han sin sidste landskamp. I alt blev det til 39 af slagsen.

I den hjemlige liga var Ole Qvist en tro KB-mand, som spillede over 500 kampe for klubben. Han var blandt andet med til at vinde DM-guld i 1980, men tog også flere ture ned i den næstbedste række.

Målmanden arbejdede sideløbende med fodboldkarrieren som motorcykelbetjent og senere køreprøvesagkyndig. Og efter karrierestoppet stod han i en periode i spidsen for målmandstræningen i FC København.

Ole Qvist er far til den 33-årige angriber Lasse Qvist, der i en årrække repræsenterede det danske ungdomslandshold og blandt andet spillede for FCK.

Selv er Ole Qvist søn af den kendte vittighedstegner Hans Qvist, der døde i 1983.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

5 hurtige til ny Randers HK-spiller: - Traditionerne gør det kun mere spændende

Annonce