x
Annonce
Randers FC

Dansk fodbold lukker ned: Randers FC og AGF udsættes på ubestemt tid

Randers FC-fans bakkede holdet op uden for Cepheus Park mod FC Midtjylland, da de ikke måtte være på tribunerne på grund af smittefare. De næste 14 dage lukker Superligaen ned. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Dansk fodbold lukker ned i to uger på grund af myndighedernes anbefalinger i kampen mod coronavirus. Det meddeler Divisionsforeningen og DBU. Det betyder, at aftenens lokalopgør mellem AGF og Randers FC igen bliver udskudt. Indtil videre på ubestemt tid.

Randers: En sumpet bane udsatte rivalopgøret mellem AGF og Randers FC i første omgang.

Coronavirussen begrænsede aftenens afvikling til at foregå for tomme tribuner, men efter at myndighederne onsdag aften skærpede restriktionerne for det danske samfund i kampen mod coronaen, står det nu klart, at kampen slet ikke bliver afviklet.

Opgøret er udskudt på ubestemt tid som en konsekvens af, at Divisionsforeningen har valgt at lukke ned for al fodbold i landets tre bedste rækker – foreløbigt i to uger. Det meddeler de i en pressemeddelelse.

- Præcist hvad det får af betydning for afviklingen af turneringerne, kigger vi på den kommende tid. Her og nu handler det i første omgang om at reagere på myndighedernes udmeldinger og sikre, at vi i dansk fodbold gør, hvad vi kan for at mindske smitterisikoen.

- Vi følger fortsat med i de udmeldinger, der kommer fra myndighederne. Hvad der rent praktisk kommer til at ske med de udsatte kampe og resten af sæsonen melder vi ud, når vi ved mere, lyder det fra Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, i pressemeddelelsen.

Annonce

Ikke kun toppen

Men aflysningerne gælder ikke kun toppen af fodboldpyramiden. Dansk Boldspil-Union (DBU) og lokalunionerne meddeler også, at alle fodboldaktiviteter er aflyst frem til 29. marts.

Det gælder også stævner, kurser, seminarer, klubbesøg og andre arrangementer i breddefodbolden.

Udmeldingerne fra Divisionsforeningen og DBU lægger sig op ad anbefalingerne fra dansk elitesports paraplyorganisation, Danmarks Idrætsforbund, der sent onsdag aften udsendte en pressemeddelelse, hvor man opfordrede til, at alle idrætsaktiviteter bliver aflyst i to uger.

Udover aftenens aflysning af kampen mod AGF betyder de fodboldfrie uger for Randers FC's vedkommende, at de resterende to grundsspilskampe mod Hobro og FC København heller ikke bliver afviklet.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Lokal politisk bekymring for genåbning af institutioner og skoler: Det vil kræve ekstra ressourcer

Annonce