Annonce
Østjylland

Dansk Folkeparti i modvind på Cafe Grenaa

Humøret var højt under store dele af valgmødet på Cafe Grenaa. Foto: Bjarke Kirkegaard Nielsen

Onsdag aften mødtes kandidater for samtlige opstillede partier til kommunalvalget til debat på Cafe Grenaa. Emnet var socialpolitik, og diskussionen slog til tider gnister. Især stod Dansk Folkeparti for skud med deres fokus på flygtninge og indvandrere

Annonce

Grenaa: Valgmødet onsdag aften på Cafe Grenaa havde socialpolitik som overskrift. Mødet startede med, at June Crondahl fra KFUM's sociale arbejde fortalte om, hvad det vil sige at være udsat i Norddjurs Kommune. Hun fortalte blandt andet om, hvilke personer man møder i Cafe Grenaa.

Debatten gik herefter på, hvad der kunne gøres for at komme de socialt udsatte i kommunen til undsætning.

Der var bred enighed om det meste. Blandt andet skulle det være slut med at sætte folk i kasser og det skulle være lettere at komme på forsorgshjem.

- Jeg er godt klar over, at det kræver en mindre revolution, fordi vi så længe har placeret folk i forskellige kasser, lød det blandt andet fra Liberal Alliances Michael Vejlstrup.

Enhedslistens Ulf Harbo foreslog, at der skulle etableres et forsorgshjem i Norddjurs Kommune, da borgere i kommunen, der i dag har brug for en plads på et forsorgshjem, får tilbudt en plads på Bornholm.

Annonce

DF mod resten

Starten af valgmødet var præget af enighed, fred og fordragelighed. Det ændrede Helle Ringberg fra Dansk Folkeparti dog på, da hun som den eneste sagde noget, der for alvor skilte sig ud.

- Det er ved at løbe løbsk med indvandringen i kommunen. De 286 vi har fået er nu blevet til 400 og 80 procent af dem kommer ikke i arbejde. Det er ikke fair, at et sted som dette ikke kan få flere penge, fordi vi skal betale så meget til nogen, der kommer udefra, lød det blandt andet fra Helle Ringberg.

Flere politikere undsagde hende.

- Antallet af flygtninge er landspolitik. Det er ikke kommunalpolitik, og jeg synes ikke, vi skal stå her og spille udsatte grupper ud mod hinanden. Det er ganske enkelt ikke rimeligt. Diskussionen er meget mere nuanceret end den hetz, der kommer fra DF, lød det fra Ulf Harbo, hvorefter Kenneth Møller Kajhøj tog ordet:

- Det handler om menneskesyn. Vi skal være empatiske og kigge på, hvad det er, disse mennesker kommer fra. Vi skal møde dem i øjenhøjde og forsøge at forstå, hvad de har været igennem. Hvis vi bare står og peger fingre ad dem, er det klart de ikke gider integrere sig, lød det fra socialdemokraten.

Også fra salen lød der flere kritiske spørgsmål til DF'eren, som måtte indse, at hun var kommet på udebane med den indvandrerkritiske vinkel, som uden tvivl er blevet partiets strategi under denne valgkamp.

De to timer, mødet varede, kom til frustration for flere i salen til at handle meget om flygtninge og indvandrere, og mindre om de udfordringer, man møder som socialt udsat i kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce